Tribuna
Inspectorii de muncă au amendat firmele care plasează angajați în străinătate cu 28.000 de lei
Inspectorii de muncă au amendat firmele care plasează angajați în străinătate cu 28.000 de lei
© Răzvan NEGRU
Inspectorii de muncă din cadrul ITM Sibiu au verificat 25 de agenți de plasare de forță de muncă din județ și au constatat 28 de nereguli pentru care au fost dispuse măsuri de remediere.


De asemenea, potrivit insp. șef Remus Furtună, s-au aplicat sancțiuni contravenționale sub formă de avertismente și trei amenzi, în valoare totală de 28.000 de lei.
"A fost sancționat cu amendă în cuantum de 20.000 de lei un agent depistat că efectua activități de mediere contra cost, intrând astfel în contradicție cu prevederile art. 8, alin. (5) din Legea nr. 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, modificată. Un alt agent a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea obligației de organizare a unei baze de date care să conțină ofertele ferme de locuri de muncă din străinătate și datele de identificare ale solicitanților. De asemenea, a mai fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru netransmiterea situației trimestriale cu persoanele mediate și angajate în străinătate", explică inspector șef Remus Furtună.
În perioada 5 - 14 decembrie 2018 s-a desfășurat, la inițiativa Inspecției Muncii, Campania națională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condițiile de funcționare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate.
Campania a avut ca scop identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare a agenților, conștientizarea agenților față de obligativitatea respectării noilor prevederi legale, precum și diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectare de către agenții de plasare a forței de muncă a prevederilor legale în domeniu. (A. M.)






comentarii
1 comentarii

28 000 Lei ?!?!, ce.i aia ? 28 000 Euro i-ar domoli pe toti , pe loc !
Goguta
25.01.2019 21:34
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA