logo
Inima și nervii îi bagă cel mai des pe sibieni în spital
Laura BUCIU
1699 vizualizari
Inima și nervii îi bagă cel mai des pe sibieni în spital
© Răzvan NEGRU
• Deși cele mai multe internări sunt în Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie și Neurologie, cea mai ocupată secție este Nefrologia, unde în fiecare moment, paturile sunt ocupate de pacienții care fac dializă

Problemele cardiologice și neurologice îi bagă cel mai des în spital pe sibieni. Cei mai mulți pacienți internați într-un an la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt la cele două secții de Cardiologie, dar și la Obstetrică-Ginecologie și Neurologie.

Într-un an, la cea mai mare unitate medicală din județ au fost internați 36.500 de oameni. Un număr de 3.000 au fost femei care au născut, astfel că Secția de Obstetrică-Ginecologie este în pe primul loc în ceea ce privește numărul de internări, dar, de această dată, este vorba de cazuri fericite, nefiind vorba de internări cauzate de boală.

Și în ceea ce privește patologia, secția de Obstetrică este în top, cu 2.645 de paciente internate. Însă, dacă luăm în calcul internările la cele două secții de Cardiologie, vom remarca faptul că cei mai mulți dintre sibienii care se internează au boli cardiace. Astfel, la Cardiologie 1 au fost internați în 2017 un număr de 2.012 pacienți, iar la Cardiologie 2, alți 1.270. Cu un total de 3.282 de pacienți, Cardiologia este pe locul întâi între secțiile ocupate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

 

Neurologia, în top

 

Pe locul doi în clasamentul bolilor care i-au dus pe sibieni la spital și au fost internați se numără afecțiunile neurologice. La secția Neurologie a Spitalului au fost internați 2.239 de oameni. Un număr de 1.064 de persoane au suferit intervenții chirurgicale la Neurochirurgie.

Și la Oncologie este aglomerat. Aproape 1.900 de internări au fost la această secție în anul 2017. Alți 1.557 de oameni au fost internați la Hematologie.

Peste 1.700 de persoane au fost internate la Ortopedie, 1.860 la Urologie, iar la cele două secții de Chirurgie au fost peste 2.650 de internări.

 

Nefrologia, ocupată non-stop

 

Raportat la numărul de paturi, cea mai aglomerată secție din Spitalul Clinic Județean de Urgență este Nefrologia. În această secție, gradul de ocupare (care diferă de numărul de pacienți internați – n.n.) este de 100 la sută. Practic, fiecare pat este ocupat în flux continuu de pacienți care fac dializă. Aproape la fel de ocupată este Hematologia, unde 95 la sută din locuri sunt ocupate zilnic. La Fizioterapie și Recuperarea Medicală gradul de ocupare este de 85 la sută, iar la Chirurgie 2, de 76 la sută. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia