logo
Incident grav la Grădiniţa "Fraţii Grimm" din Sibiu!
24389 vizualizari
Incident grav la Grădiniţa

La data de 12 septembrie, în timpul programului, educatoarea de la grupa mare C, Daniela Azoicăi a organizat un joc cu copiii. În loc să-i supravegheze, cum era normal, a preferat să se joace şi ea pe tabletă, lăsând copiii nesupravegheaţi. Astfel, micuţul V. N. de 5 ani a căzut şi s-a lovit cu capul de o măsuţă aflată în apropierea locului unde se jucau.

Panicată, educatoarea a chemat directoarea şi împreună, după spusele copilului, i-au pus gheaţă în locul unde s-a lovit, la gât şi la tâmplă.
În loc să sune la urgenţă la Pediatrie, s-a considerat că este mai bine să fie muşamalizat cazul. Adică, nici educatoarea, nici directoarea nu au sunat părinţii. Mai mult, la 15.30, când bunicul a venit să-şi ia nepotul, educatoarea de serviciu l-a adus ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Mult mai târziu, observând urmele loviturii şi faptul că băieţelul acuza dureri fie în zona gâtului, fie la cap, mama s-a prezentat la centrul de primiri-urgenţe de la Pediatrie. După investigaţii care au durat aproape 3 ore, s-a pus diagnosticul: traumatism coloană cervicală, iar băieţelului i s-a imobilizat gâtul în guler cervical Minerva. Aşteptăm poziţia conducerii grădiniţei şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean care au fost sesizate asupra incidentului, precum şi măsurile dispuse ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.
Pentru ascunderea incidentului, care putea pune într-o situaţie gravă sănătatea şi integritatea copilului, mama acestuia este hotărâtă să depună plângere penală pentru neglijenţă în serviciu şi să solicite daune morale celor vinovaţi.
Incidentul de marţi nu este însă unul singular. Educatoarea Daniela Azoicăi a mai fost "protagonista" unui amplu conflict cu părinţii, anul trecut, fiind şi subiectul unei comisii disciplinare. Rezultatul de atunci? În acest an, 12 copii s-au mutat din grupa ei la altă educatoare. Administrativ, se pare că ar fi primit un avertisment.

Ce spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar

  • "Am solicitat Grădiniţei să se sesizeze şi să se constituie la nivelul unităţii şcolare o comisie de cercetare disciplinară asupra educatoarei Daniela Azoicăi. Dacă se probează neglijenţa în serviciu, că a supravegheat neglijent copilul, vor fi luate măsurile disciplinare corespunzătoare, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare şi a legilor în vigoare", a spusLivia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Sibiu.

Totodată, IŞJ va monitoriza atent situaţia şi s-a recomandat directoarei Grădiniţei "Fraţii Grimm" să monitorizeze, la rândul său, modul în care se asigură supravegherea copiilor.Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia