Tribuna
Încep lucrările la noul Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac
Dan FRÂNCU
2071 vizualizari
Încep lucrările la noul Hotel de Gheaţă, la Bâlea Lac

Miercuri, în căldarea lacului glaciar Bâlea, debutează lucrările de construcţie pentru cel de-al unsprăzecelea Hotel de Gheaţă.

Cantitatea de zăpadă deosebit de consistentă ce a căzut în ultimele zile, precum şi temperaturile suficient de scăzute înregistrate, au determinat responsabilii Proiectului de Marketing Turistic "Hotel of Ice - Bâlea Lac" să înceapă lucrările la noul şi ineditul “hotel”.

Echipa de muncitori ce a urcat la Bâlea Lac va lucra la strângerea zăpezii şi tasarea acesteia între cofraje, pentru realizarea primelor ziduri ale “Hotel of Ice”.

“Deocamdată, oamenii vor lucra doar cu cofraje, zăpadă şi apă, care, turnată peste zăpada tasată, va îngheţa şi va forma o structură rezistentă. În acestă perioadă, gheaţa lacului Bâlea nu este suficient de groasă pentru a putea extrage binecunoscutele “cărămizi”, aşa că ne folosim doar de zăpadă, care aici este în strat gros. În câteva zile, dacă condiţiile meteorologice vor fi prielnice, urmează să folosim şi gheaţă din calota lacului pentru <<Hotel of Ice>>, ne-au declarat surse din cadrul societăţii ce deţine proiectul.

Ediţia 2015 – 2016 a “Hotel of Ice” va avea ca temă “Europa”, cele 14 camere ale obiectivului urmând a purta numele unor state ale bătrânului continent. La fel ca şi în anii precedenţi, hotelul va fi deschis pentru vizitare în Ajunul Crăciunului 2015.

De asemenea, responsabilii societăţii neau mai informat că, pe tot parcursul sezonului, în cadrul ineditului hotel vor funcţiona un restaurant şi un Ice Bar, unde turiştii vor putea servi preparate culinare sau băuturi din cele mai diverse şi sofisticate.

Şi în acest sezon, “Ţinutul de cleştar” de la Bâlea Lac va fi completat cu Biserica de Gheaţă, “satelitul” din cele trei igluuri, patinoarul, pârtiile şi zonele de distracţie pe zăpadă etc., astfel încât aici, în inima Masivului Făgăraş, turiştii amatori de adrenalină, distracţie, sporturi de iarnă şi inedit, să aibă la dispoziţie o multitudine de oportunităţi.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este singurul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA