logo
FITS
Incendiu produs la o aeronavă pe timpul aterizării pe pista Aeroportului Internațional Sibiu – exercițiu pus la cale de pompierii sibieni
Incendiu produs la o aeronavă pe timpul aterizării pe pista Aeroportului Internațional Sibiu – exercițiu pus la cale de pompierii sibieni
© Arhiva Tribuna

Un nou exercițiu de amploare are loc, joi dimineața, la Aeroportul Internațional Sibiu. Se simulează intervenția la un incendiu produs la o aeronavă pe timpul aterizării pe pista Aeroportului Internațional Sibiu. Exercițiul începe la ora 11.00 și este realizat pentru a vedea capacitatea de răspuns, în vederea antrenării structurilor de management, precum și cu forțe în teren.

Organizarea şi desfăşurarea intervenţiei cu forţe şi mijloace aparţinând subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Sibiu şi celorlalte forţe de sprijin (Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Direcția Județeană de Informații Sibiu, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu, Spitalul Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Serviciul pentru Situații de Urgență Aeroport) prevede că s-a produs un incendiu la o aeronavă în zbor, situaţie ce poate genera un accident de aviaţie civilă cu victime multiple şi pasageri care nu se pot evacua singuri.

„În cadrul exerciţiului se va urmări modul de cunoaştere şi executare a atribuţiilor de către personalul participant în vederea organizării şi conducerii intervenţiei în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la obiectivul menţionat, precum şi a modului de rezolvare şi acţiune în cadrul anumitor situaţii operative create. Având în vedere fumul care se va degaja, ca urmare a declanșării unui incendiu controlat la obiectivul menționat, traficul rutier ar putea fi afectat pe o porțiune din Drumul Național 1, șoseaua Alba Iulia, zona aeroport”, se arată în scenariul exercițiului.

Reprezentanții ISU Sibiu le recomandă cetățenilor care tranzitează zona aeroportului să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, îi atenționează pe participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă și adaptare a vitezei la condițiile de trafic.  

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia