logo
FITS
ACTUALIZARE - Exerciţiul ISU de la Aeroportul Internaţional Sibiu, amânat
Andra MARINESCU
2825 vizualizari
ACTUALIZARE - Exerciţiul ISU de la Aeroportul Internaţional Sibiu, amânat
© Arhiva

Actualizare ora 21.15: Ëxerciţiul complex de intervenţie planificat de ISU Sibiu la AIS a fost amânat pentru o dată ulterioară.

"Vă informăm că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu va desfăşura exercițiul planificat în 18 aprilie a.c., privind intervenția în cazul producerii unui incendiu la o aeronavă pe pista de aterizare a Aeroportului Internaţional din municipiul Sibiu, la o dată ulterioară, comunicată în prealabil", transmite conducerea ISU Sibiu.

Ştire iniţială

Miercuri, 19 aprilie, se va produce un incendiu la o aeronavă, în Aeroportul Internaţional Sibiu, pe pista de aterizare. Staţi liniştiţi, însă, că este vorba doar despre un exerciţiu simulat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, începând cu ora 9.30, privind intervenția în cazul producerii unui incendiu la o aeronavă, pe pista de aterizare a Aeroportului Internaţional.
Potrivit scenariului exercițiului, în urma unor defecțiuni tehnice produse la unul din motoare și la trenul de aterizare, o aeronavă încărcată cu pasageri ce executa zborul zilnic pe ruta Bucureşti – Sibiu este nevoită să execute o aterizare forțată pista Aeroportului Internațional Sibiu.
Pentru asigurarea măsurilor de prevenire, stingere a incendiilor, evacuare și acordare a primului ajutor medical, sunt mobilizate de urgență forțe și mijloace din cadrul Serviciului pentru Situații de Urgență al Aeroportului Internațional Sibiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu prin subunitățile operative din Sibiu, Mediaș și Miercurea Sibiului.

Autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, de salvare de la înălţime...


Peste 80 de pompieri cu 15 autospeciale de intervenție, dintre care patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, două autospeciale de descarcerare, o autospecială CBRN, două autospeciale ale grupei operative, un microbuz de transport persoane, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două ambulanțe SMURD, vor interveni alături de Serviciul pentru Situații de Urgență al Aeroportului Internațional Sibiu și Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, pentru salvarea și evacuarea pasagerilor din aeronavă, acordarea primului ajutor-medical, localizarea și stingerea incendiului izbucnit la aripa avionului ca urmare a scânteilor mecanice produse în urma frecării pe timpul procedurilor de aterizare.
Alături de echipajele din cadrul I.S.U. Sibiu, Serviciul pentru Situații de Urgență al Aeroportului Internațional Sibiu și Serviciul de Ambulanță Județean, la exercițiu va participa și personal din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, Direcției Județene de Informații Sibiu, Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu, Serviciului de Securitate al Aeroportului Internațional Sibiu, Unității de Primiri Urgențe – Spitalul Județean de Urgență Sibiu și Serviciului pentru Situații de Urgență al Primăriei Sibiu.     
"Scopul exercițiului este de a verifica viabilitatea planurilor operaționale și a procedurilor de intervenție în astfel de situații, precum și a modului de funcționare a mijloacelor de intervenție și a instalațiilor de alimentare cu apă. Pe timpul desfășurării exercițiului se va urmări modul de comportare a personalului Aeroportului Internațional Sibiu în cazul producerii unor situații de urgență generate de incendii", transmite ISU Sibiu.
Exerciţiul organizat are ca obiectiv general și pregătirea psihologică a efectivelor şi populaţiei în ceea ce priveşte cunoaşterea modului de acţiune pe timpul intervenţiei de stingere a incendiului şi salvare – evacuare a pasagerilor, potrivit situaţiilor tactice create. Prin desfăşurarea acestui exerciţiu, se va verifica și modul de realizare şi menţinere a colaborării intra şi interinstituţională pentru gestionarea situaţiilor create prin scenariu, una dintre acestea fiind de identificare a unui colet suspect pe pista aeroportului, după evacuarea pasagerilor și stingerea incendiului.   

comentarii
2 comentarii

Astfel de titluri de articol nu trebuie rostite nici macar in gluma! Dar pentru niste oameni cu imaginatie bogata si cu bani de prisos este posibil orice!toate scenariile regizate ies perfect,mai ales chermezele care urmeaza evenimentului.Sa nu ne dorim insa asa ceva!La un asemenea dezastru(real) ar trebui sa intervina pe langa pompieri,multe firme de pompe funebre si multi preoti.Doamne fereste!
Toma
17.04.2018 15:04
Foarte bine punctat dl. Toma !!! Articolul in schimb...incepe prost...continua bine si se termina intr-o maniera....."loading..." loading ... ce?
Eu
17.04.2018 15:56
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia