logo
Încă un caz de gripă, în Sibiu: un bărbat de 44 de ani
Laura BUCIU
1365 vizualizari
Încă un caz de gripă, în Sibiu: un bărbat de 44 de ani

Un bărbat în vârstă de 44 de ani are gripă. Este al doilea caz de acest fel din ultima săptămânpă, după cel raportat de medici săptămâna trecută, la o elevă de 14 ani, din Sibiu. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, proba recoltată de la un bărbat în vârstă de 44 ani din Sibiu este pozitivă pentru virus gripal tip A H3 (gripă sezonieră).

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului, în prima săptămână a anului a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii acute cu 57.96% faţă de cazurile din săptămâna precedentă. Peste 2.100 de persoane au răcit. Analiza pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 40%) s-au înregistrat la persoane între 15-49 ani.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 611 cazuri. Cele mai multe cazuri (196) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost de circa 20%, predominând internările la bebeluşi. Ponderea scăzută a internărilor cu infecţii acute respiratorii, indică faptul că formele de boală au fost uşoare.

FOTO: Arhiva Tribunacomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia