Tribuna
Încă 200 de locuri de cazare! Universitatea "Lucian Blaga" pregătește, din primăvară, un nou cămin
Andra MARINESCU
5347 vizualizari
Încă 200 de locuri de cazare! Universitatea
© Răzvan NEGRU
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu va avea un nou spațiu de cazare pentru studenții săi. Instituția de învățământ a preluat pentru 25 de ani, de la Primăria Sibiu, un fost cămin de la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură "Carol I", în curte cu actualul Cămin 7. Spațiul va fi renovat începând din primăvară.


Spațiul de cazare de pe strada Pedagogilor nr. 7 Sibiu va avea o capacitate de maxim 200 de locuri, cu camere de 2-3 locuri.

  • "Am preluat de la Primărie, pentru 25 de ani, un cămin de la Liceul de Construcții, pe care, probabil începând din primăvară, îl vom reamenaja din temelii. Am făcut deja un proiect alături de un arhitect. Nu vom rade tot căminul, ci vom face o configurație, vom reface rețelele de apă", a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Căminul din curtea Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură "Carol I" a mai găzduit studenți ULBS, în urmă cu aproape 20 de ani.
Ioan Bondrea a adăugat că Ministerul Educației a lansat un proiect prin care aloca fonduri pentru construcția căminelor studențești, principala condiție fiind ca universitatea să aibă un teren propriu. "Din păcate, noi nu am avut un teren, așa că nu am mai aplicat", a explicat rectorul ULBS.

Opt spații de cazare pentru acest an universitar


În prezent, la ULBS sunt peste15.000 de studenți, la Licență și Master, și peste  2.000 de locuri în căminele Universității. "Numărul de locuri în spațiile noastre de cazare sunt satisfăcătoare, pentru că nu toți studenții vor să stea în cămine, ci sunt mulți care se orientează spre apartamente sau garsoniere închiriate", a mai spus Ioan Bondrea.
ULBS dispune acum de opt spații de cazare pentru studenți, respectiv Căminele 1, 2 și 3 de pe bulevardul Victoriei nr. 31, Căminul nr. 4 de pe strada Vasile Aaron nr. 14, Căminul nr. 5 de pe strada Energeticienilor nr. 1, Căminul nr. 7 de pe strada Pedagogilor nr. 7, Căminul Academica de pe strada Prof. Aurel Decei, cu 30 de garsoniere și cinci apartamente, și Căminul Facultății de Teologie, de pe strada Mitropoliei nr. 30.
Potrivit conducerii ULBS, toate căminele studențești au fost igienizate în această vară.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA