logo
În Muzeul în Aer Liber s-a făcut, vineri, curăţenia de primăvară
Andra MARINESCU
908 vizualizari
În Muzeul în Aer Liber s-a făcut, vineri, curăţenia de primăvară
Angajaţii Muzeului ASTRA nu au mers, vineri dimineaţă, la serviciu, să se ocupe de activităţile obişnuite. Ei s-au adunat în Muzeul în Aer Liber, unde s-au apucat de făcut curăţenie. Aceasta a fost cea de-a doua ediţie a campaniei de igienizare a unităţii muzeale, iar potrivit conducerii CNM ASTRA au participat aproximativ 200 de angajaţi şi 50 de localnici şi turişti care au aflat de eveniment şi au dorit să dea o mână de ajutor, strângând gunoaiele din Muzeul din Dumbrava Sibiului.


"Am participat şi anul trecut. E o campanie care ne ajută să conştientizăm cu toţii că nu e bine să aruncăm resturile pe jos, ci în coşurile de gunoi. S-au închis muzeele din centru până la prânz, pentru ca toţi angajaţii să fie prezenţi aici", a spus Irina Eliza Penciu, muzeograf al CNM ASTRA.
Cei care au participat la campania de igienizare au fost împărţiţi în trei echipe, adunând gunoaie în saci pe care îi depozitau în două căruţe.
"Eu lucrez chiar aici în Muzeul în Aer Liber şi astăzi (n. r. vineri) coordonez una din cele trei echipe mari pe care le-am făcut. Nu aţi crede cât de inventiv e românul când aruncă pe jos. Aruncă sticle, pungi, saci, ambalaje de biscuiţi, şerveţele umede. Avem tomberoane, dar poate le e mai uşor să arunce pe jos. Totul trebuie să fie curat în jurul nostru. Muzeul a obişnuit publicul cu un mediu curat", a povestit Florin Streza, angajat al CNM ASTRA.
La acţiunea de vineri a participat şi George Tomegea, directorul Muzeului în Aer Liber, care a explicat că instituţia nu face decât să se autogospodărească.
"Ca orice om gospodar, am început campania de curăţenie de primăvară. Au venit circa 50 de localnici, turişti. Scopul este să avem un muzeu curat, un mediu curat, iar lumea să conştientizeze importanţa aruncării gunoaielor în locurile special amenajate", a spus directorul Muzeului.

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
1 comentarii

Foarte misto ca au lasat murdaria peste iarna ca sa aiba acum eurocompost natural biodegradabil de adunat. Adevaratii gospodari numai la muzeu mai pot fi intalniti! Bravo.
Eurointelegator
17.04.2018 13:55
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia