Tribuna
În ciuda greutăţilor, nu se renunţă la "Zilele Oraşului Tălmaciu”
Dan FRÂNCU
2367 vizualizari
În ciuda greutăţilor, nu se renunţă la
Chiar dacă în acest an întâmpină unele greutăţi destul de complexe, conducerea Primăriei oraşului Tălmaciu nu a renunţat la tradiţia organizării Sărbătorii "Zilele Oraşului", principalele pregătiri şi demersuri în acest sens fiind deja efectuate. În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 92/2018 privind organizarea manifestărilor dedicate "Zilelor Oraşului Tălmaciu", adoptată recent de legislativul local, sărbătoarea din acest an (ediţia a XV-a) se va desfăşura în zilele de 1 şi 2 septembrie, în incinta Târgului Mixt din oraş.

În cele două zile, Tălmaciu şi locuitorii săi vor îmbrăca hainele de sărbătoare şi vor petrece, alături de cei ale căror "rădăcini" sunt pe aceste meleaguri, precum şi invitaţii acestora, cu muzică, dans, mâncă­ruri şi băuturi tradiţionale, precum şi multă voie bună.
Pe lângă programul artistic, Sărbătoarea "Zilele Oraşului Tăl­maciu" va cuprinde diverse concur­suri sportive.
Conform aceleiaşi hotărâri a Consiliului Local Tălmaciu, vice­primarul oraşului va lua măsurile necesare în vederea amenajării Târgului Mixt şi organizării eveni­mentului, prin stabilirea progra­mului artistic şi cel al desfăşurării activităţilor sportive.

Taxă de participare pentru agenţii economici

La fel ca şi la ediţiile anterioare, agenţii economici care doresc să desfăşoare diverse activităţi specifice la sărbătoarea de la Tălmaciu vor fi supuşi obligativităţii achitării unor taxe de participare. Astfel, legislativul local din Tăl­maciu a hotărât următoarele taxe de participare: pentru comercianţii care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică (pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp) - 1.200 lei/2 zile; pentru vânzătorii de produse nealimentare - 400 lei/2 zile; pentru comercianţii de vată de zahar, pop-corn etc - 100 lei/2 zile.
Agentul economic care va asigura protocolul pentru invitaţii la sărbătoare va fi scutit de la plata taxei de participare, pentru terenul aferent desfăşurării activităţilor sale.

comentarii
4 comentarii

Pai asa si trebuie. Sau asa ne trebuie. Circulam ca pe lună asa strazi avem dar avem si circ nu? Un primar care e doar un bețiv incult asta avem. Mai bine am face strazile sa putem sa mergem si noi ca niste iameni pe ele. Dar nu. Noua ne trebuie ghiorlăială. Rusine primarului. Halal...
Nelu Moisin
21.08.2018 09:30
De la Talmaci ,Muntii Fagaras te faci sa dai in dambla,daca nu esti CHIAR de acolo...deci,bagati taxa VEDERE SPRE MUNTII FAGARAS !!! si lumea va veni...
arethusa adoletta xypehuxia sinergistina
23.08.2018 21:30
La Saveni ( Botosani) nu se mai organizeaza cirkus inca de acum 10 ani...toti banii merg in infrastructura, si culmea, se vede...
fulbert youlou
23.08.2018 21:39
Dincolo de taxele de popcorn, ar trebui identificatzi potentzialii FII AI SATULUI !!! Nici o sarbatoare anuala fara un fiu al satului ! Vezi PAUCA.
hareton ironcastle
23.08.2018 21:46
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia