logo
Împăduririle au prins rădăcini la Tălmaciu şi Veştem. 6.000 de goruni şi 1.500 de paltini de munte, plantaţi de Direcţia Silvică Sibiu
Împăduririle au prins rădăcini la Tălmaciu şi Veştem. 6.000 de goruni şi 1.500 de paltini de munte, plantaţi de Direcţia Silvică Sibiu

În campania de împăduriri din această primăvară, Ocolul Silvic Sibiu va împăduri o suprafață de 41,42 ha, urmând a fi plantați un număr de 198,7 mii de puieți din speciile gorun, stejar, paltin de munte, frasin, molid și brad, va repica 45 mii puieți de molid produși în solar și va semăna în solar un ar cu sămânța de molid.

Totodată, având în vedere că în perioada 15 martie – 15 aprilie ”Luna plantării arborilor” este în plină desfășurare, sub sloganul Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA – Contează pentru viitor, joi 22 martie 2018, douăzeci și doi de elevi din clasa a XI-a de la Liceul  Tehnologic Avram Iancu – Sibiu, însoțiți de domnul profesor Boarteș Ioan, au efectuat lucrări specifice - scos, depozitare și repicare puieți, plantat puieți forestieri, în cadrul pepinierei silvice din Tălmaciu, sub atenta îndrumare a personalului silvic de la Ocolul Silvic Sibiu

.

Tot în cadrul acțiunilor dedicate “Lunii plantarii arborilor”, Direcția Silvică Sibiu prin Ocolul Silvic Sibiu, reprezentat de șeful de ocol ing. Sbârcea Silviu și de responsabilul cu activitatea de regenerare a pădurilor, ing. Giurca Sebastian, în colaborare cu Green Smart Electric SRL și Atelier MI Concept-Design SRL-D reprezentate de Petra Radu si Ioana Mohanu au organizat sâmbătă, 31 martie 2018, o amplă acțiune de plantare puieți în zona Veștem-Tufari la care au participat întreg personalul silvic de la ocol, 100 de voluntari și 200 de copii de la Asociația WeHelp Sibiu, Liceul de Arte Sibiu, Școala Gimnaziala Regina Maria, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” și Școala Gimnazială Veștem.

Silvicultorii le-au explicat participanților, atât teoretic cât și practic, modul în care trebuie efectuate lucrările astfel încât să fie asigurată prinderea puieților și dezvoltarea lor corespunzătoare. S-au plantat 1,5 ha cu 7500 de puieți, din care 1500 de paltin de munte și 6000 de gorun.

La sfârșitul zilei, fiecare participant a primit un certificat de viitor care cuprinde coordonatele geografice ale zonei de desfășurare a activității, astfel că vor putea reveni peste ani să vadă modul în care s-a dezvoltat pădurea plantată de ei.

Activitățile desfășurate sub egida “Luna plantarii arborilor” au un scop educativ, de conștientizare a tinerei generații cu privire la importanța gospodăririi durabile a fondului forestier național și a protecției mediului înconjurător, menite să trezească în conștiința populației dragostea față de pădure, să explice rolul pădurii în viața tuturor, dar mai ales să formeze acel „suflet forestier” de care are nevoie pădurea, deoarece felul în care privim și îngrijim pădurea ne caracterizează în cel mai înalt grad ca popor.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia