Tribuna
PNL
Imnul Sibiului a strâns zeci de mii de vizualizări online
Imnul Sibiului a strâns zeci de mii de vizualizări online
*Melodia dedicată anului în care Sibiul împlineşte 825 de ani, lansată acum circa o lună, a înregistrat pe Facebook circa 50.000 de vizualizări şi peste 1.000 de distribuiri.*

 

Din decembrie, Sibiul are imnul propriu Trupa RYM şi Asociaţia Sibiu 1191 au lansat, la finalul anului, pe strada Nicolae Bălcescu, melodia dedicată împlinirii, în 2016, a 825 de ani de la prima menţiune documentară a oraşului de pe Cibin. 

  • "Este o mare bucurie pentru noi să vedem că ritmul a prins, iar meritul îl au prietenii noştri de la Trupa RYM, care au creat melodia", a spus Claudiu Gavrea, preşedintele Asociaţiei Sibiu 1191, organizaţie care desfăşoară proiectul "Sibiu 825 Infinite Love".


Calendarul Sibiu 825


Odată cu lansarea imnului Sibiului, a fost lansat şi calendarul Sibiu 825, distribuit gratuit sibienilor, în 5.000 de exemplare.
Proiectul a început cu puţin timp înainte de sfârşitul anului 2015 şi a cuprins, printre altele, şi o dezbatere a specialiştilor Departamentului de Istorie al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, pe tema trecutului Sibiului. Cu această ocazie, dr. Alexiu Tatu, directorul Arhivelor Statului - Sibiu, a anunţat că a solicitat, oficial, un facsimil al primului document, din 1191, care face referire la Sibiu şi se află la Vatican.


În 2016, planuri cu sibienii de peste hotare


Activităţile dedicate celor 825 de ani ai Sibiului vor continua şi în 2016. Astfel, iniţiatorii proiectului pregătesc o întâlnire între sibieni, cei din oraş şi cei de peste graniţe, în cadrul unui program, "Sibiul de departe".

"Plecăm de la ideea că fiecare sibian care trăieşte dincolo de graniţe a luat, cu sine, simbolic, o bucăţică din acest frumos oraş. Vom cunoaşte o parte dintre ei şi vom vedea cât de valoroasă este resursa umană a Sibiului şi câtă cinste face ea acestor locuri", a mai spus Claudiu Gavrea.

Artistul Ricky Dandel (München), parlamentarul Bernd Fabritius (Berlin), asistentul medical Dan Faur (Frankfurt), mai tinerii Cristina Roca (Stockholm), Nicu Ştefănuţă (Bruxelles) şi  Georgiana Epure (Leeds) au deschis seria mărturisirilor de peste hotare despre Sibiu. (A. M.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA