logo
Imagini spectaculoase cu urși pe Transfăgărăşan aproape de Bâlea Cascadă!
Dan FRÂNCU
5810 vizualizari
Imagini spectaculoase cu urși pe Transfăgărăşan aproape de Bâlea Cascadă!

Primăvara a venit, parcă prea brusc, cu temperaturi foarte ridicate, fapt ce a determinat şi cele mai leneşe animale sălbatice să iasă mai repede din hibernare. Prin pădurile situate în Masivul Făgăraş, urşii au început deja să se simtă în largul lor, nevoia de hrană fiind acum destul de mare. O ursoaică matură cu doi pui de aproximativ trei ani a putut fi observată la plimbare vinerea trecută, în zona şoselei Transfăgărăşan, în imediata apropiere a Cabanei Bâlea Cascadă. Prietenul şi colaboratorul nostru Florin Isaya, angajat al structurii Jandarmeriei Montane de la Bâlea Lac, a avut şansa de a întâlni animalele sălbatice chiar pe marginea şoselei şi a reuşit să le fotografieze şi să le filmeze în câteva ipostaze interesante. “Sunt animale pe care le urmărim deja de câţiva ani. La un moment dat, acestea au ajuns chiar şi la Bâlea Lac. De obicei, crează oarecare animaţie în zona chioşcurilor cu produse alimentare de la Bâlea Cascadă. Ursoaica şi cei doi pui trăiesc undeva în Valea Doamnei şi acesta e teritoriul lor. Mai avem cunoştinţă de o familie de urşi stabilită în Valea Arpăşelului, dar aceasta nu prea ajunge în zona noastră. Am întâlnit aceşti urşi, vara, iarna, noaptea sau în miezul zilei… Spre deosebire de cei din zona Braşovului, din Bucegi, aceştia nu cerşesc mâncare şi nu sunt obişnuiţi ca atunci când ajung în zona şoselei, să vină la maşini pentru acest lucru. Sunt animale sălbatice şi este bine ca oamenii să evite apropierea de acestea”, ne-a spus Florin.

 

 


comentarii
4 comentarii

In sfarsit un articol pozitiv la adresa ursilor in Tribuna. Ma mir…
Frumos articol, frumoase poze si poveste descrisa de jandarmul de la Balea.
Noroc ca n-au fost nesimtitii cu enduro sau cu ATV-uri prin zona sa-i sperie.
iancu
16.04.2018 10:09
Dane Francule, daca te alearga vreodata ursoaica, nu mai zici de ursi ca sunt "cele mai lenese animale salbatice". Sa te fereasca Dumnezeu! Ai putea sa le ceri iertare, pana nu-i prea tarziu...
Cat despre "textul" ce trebuie scris ca sa poti face un comentariu, ce sa mai spun - credeti ca se poate ceva mai descurajator? Shameonyou, draga!
Aligotterdamerung
17.04.2018 14:01
Cei de la Brasov sunt moldoveni,zic ardelenii
BEN
19.04.2018 00:38
Ieri, 3.07, ne-am întâlnit și noi cu unul dintre pui pe șosea. Aș fi atașat și poză ca dovadă. A fost punctul culminant al vieții unei nemțoaice de 76 de ani care a iubit toată viața ei urșii de pluș!
S.B.
04.07.2018 08:06
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia