logo
spartan
Hossu: "Femeile, discriminate de noua lege a pensiilor. Vor primi cu 30% mai puţin ca bărbaţii!"
Hossu:

Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa" a declarat joi că proiectul noii legi a pensiilor dezavantajează femeile care vor încasa pensii mai mici şi cu 30%, dacă statul nu le acordă alte compensaţii. 

  • „Fără să vedem deocamdată textul proiectului, din prezentările de până acum se prezintă mai multe deficienţe. Una dintre ele este discriminarea împotriva femeilor, în sensul în care, făcându-se o împărţire pe numărul de ani de cotizare, în momentul respectiv femeile, care au un stagiu de cotizare mai mic decât al bărbaţilor, vor avea pensia mai mică. Dacă adăugăm şi facilităţile despre care se vorbeşte, aparent facilităţi, adică pentru femeile cu mai mult de trei copii se reduce stagiul complet de cotizare, în loc de 30 de ani sau 33, să fie mai mic cu până la 6 ani, am înţeles din prezentare, în momentul respectiv ele vor avea pensii foarte mici”, a declarat Bogdan Hossu pentru Agerpres.

Liderul sindical spune că toate femeile vor avea pensii mai mici cu aproximativ 15% în comparaţie cu pensiile bărbaţilor, iar în cazul mamelor cu trei copii pensiile vor fi mai mici cu 30 de procente. 
Hossu crede că legea ar trebui să prevadă şi nişte compensaţii pentru ca aceste discriminări să fie eliminate. 
Nici noua formulă de calcul a pnsiilor nu i se pare liderului sindical cea mai fericită variantă. 

  • „Al doilea element negativ, din prezentările de până acum, este faptul că valoarea punctului de pensie va fi decuplată complet faţă de problematica evoluţiei economice. Adică, deşi salariile vor creşte destul de repede, punctul de pensie nu va creşte şi el”, a adăugat Hossu, potrivit căruia valoarea punctului de pensie creşte odată cu salariul mediu şi cu inflaţia, însă, după modificările propuse, va depinde doar de inflaţie.
  • „Această decuplare are ca efect, aşa cum s-a mai întâmplat până acum, o îngheţare a pensiilor pe termen mediu”, spune Hossu, deranjat că marile confederaţii sindicale nu au fost consultate cu privire la noua lege a pensiilor.
  • „Doamna ministru (Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii - n. r.) consideră că reprezentanţii singurei forţe contributive nu sunt importanţi în discuţie. Au discutat doar cu Asociaţia Pensionarilor. Iar legea, teoretic, ar trebui să fie şi pentru viitor. Să nu uităm că pensia, ca factor de protecţie la sfârşitul carierei profesionale, reprezintă un factor de motivare pentru muncă şi corectitudine în muncă. Toate acestea vor încuraja, de fapt, munca la negru şi „la plic”, pentru că salariaţii nu vor şti de ce pensie vor beneficia pe viitor, a explicat Bogdan Hossu.
comentarii
1 comentarii

hossu -un prost!
ARDEO
10.08.2018 01:27
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia