logo
spartan
”Hai la masă! Reţete de mult uitate şi demonstraţii culinare”, în Piaţa Mică, în weekend
Liuba STARII
1058 vizualizari
”Hai la masă! Reţete de mult uitate şi demonstraţii culinare”, în Piaţa Mică, în weekend
Îndrăgostiţii de mâncare bună, într-o atmosferă pe măsură, sunt aşteptaţi în 11 şi 12 august, în Piaţa Mică, la cea de-a doua ediţie a evenimentului gastronomic ”Hai la masă! Reţete de mult uitate, reţete redescoperite!”, proiect realizat de Asociaţia ”E-Xplorator”, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu şi cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. În cele două zile de festival mâncărurile tradiţionale româneşti vor fi preparate de cei de la care au fost culese aceste reţete şi reinterpretate de bucătari iscusiţi.

Anul acesta am ales pentru cei care s-au obişnuit deja cu acest festival, dar şi pentru cei pentru care festivalul constituie o noutate, câteva reţete vechi, autentice din zona Sibiului, preparate într-o manieră tradiţională, având la bază ingrediente din zona noastră. Am să nominalizez câteva dintre preparatele care vor face cu siguranţă deliciul participanţilor, şi anume ciorba de fasole cu ciolan afumat, supa de vişine cu smântână servită rece, berbecuţ haiducesc îngropat în jar cu legume, păstrăv la plită cu mămăliguţă şi mujdei, tocană de vită Angus la ceaun, iar pentru desert am pregătit două preparate care se regăsesc foarte greu sau aproape deloc în restaurante, respectiv lapte de pasăre după o reţetă tradiţională şi vuţele cu nucă şi zahăr pudră”, spune Ioana Curta, preşedintele Asociaţiei ”E-Xplorator”.
Potrivit organizatorilor, toate reţetele au fost culese din zona Sibiului, din casele oamenilor în vârstă de la ţară, a bunicuţelor care încă mai pregătesc pentru nepoţi mâncare autentică tradiţională cu materie primă produsă în propriile gospodării. şi, pentru a face o legătură între vechi şi nou, patru bucătari sibieni vor oferi un spectacol gastronomic, reinterpretând într-o manieră proprie  patru dintre preparate, oferind sibienilor o demonstraţie de fine dining. Ghiţă Andreica, bucătar- şef la Ramada va găti o reţetă pe bază de pulpă de vită Angus, Marius Muntean de la Golden Tulip Ana Tower va pregăti berbecuţul, Manuel Betto Pecori de la Atrium va fi responsabil de desert şi Marius Rafa, bucătarul de pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, strada Cetăţii, va pregăti în stil propriu, păstrăvul.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia