logo
Guvernul Tudose #REZIST. Moțiunea de cenzură a picat
Guvernul Tudose #REZIST. Moțiunea de cenzură a picat

ACTUALIZARE 2: Cum s-a votat în plenul Parlamentului 

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat, aceasta nereuşind să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Potrivit datelor oficiale, moţiunea a fost votată pentru de 159 de aleşi, respinsă de trei şi 23 s-au abţinut. Pentru a fi demis guvernul ar fi fost nevoie de minimum 233 de voturi pentru.

ACTUALIZARE, ora 14

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat, aceasta nereuşind să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată. Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, moţiunea a fost votată de 156 de aleşi, fiind nevoie de minimum 233 de voturi.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Moţiunea de cenzură ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, iniţiată de PNL şi susţinută USR, este supusă dezbaterii şi votului plenului reunit al celor două Camere, joi, de la ora 11. Opoziţia solicită retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE, afirmând că demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care a generat „haosul fiscal”, potrivit textului moţiunii de cenzură. Liberalii organizează simultan o manifestaţie în faţa Palatului Parlamentului, un lanţ uman în jurul clădirii.

 

Tudose: PNL face un spectacol rupt de realitate

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, la începutul dezbaterilor pe moţiunea de cenzură, că PNL este într-o realitate diferită faţă de ceea ce a făcut Executivul şi vorbeşte despre un haos care nu există.

  • ”Apreciez în primul rând gestul colegilor de la PNL de a lăsa o colegă mai nouă să citească textul, neasumându-şi practic conţinutul. O moţiune de cenzură reprezintă un drept constituţional şi un exerciţiu cât se poate de democratic. Din păcate dvs aţi transformat acest drept legitim într-o oportunitate de a fi populişti, demagogi, de a face un spectacol bazat pe un scenariu total rupt de realitate”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a mai spus că va prezenta realitatea de drept, moment în care parlamentarii Opoziţiei au vociferat.

  • ”Lăsaţi-i domnule preşedinte, că există un mod de manifestare. Asta e, atât pot”, a adăugat Tudose.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au prezidat şedinţa de plen reunit dedicată moţiunii de cenzură, în schimb, în timpul discursului premierului au intrat în sală şi s-au aşezat în prima bancă.

Şedinţa este condusă, de la prezidiu, de vicepreşedintele Camerei, Gabriel Vlase, şi vicepreşedintele Senatului, Niculae Bădălău.

Moţiunea de cenzură este citită de senatorul USR Nicoleta Dinu.

 

comentarii
2 comentarii

titlul mi se pare tziganesc ,de mahala
psdeii meritau orscum motiunea sai mai trezeasca
pacat ca sef la pnl nu mai e crin,era alt scor la alegeri
ardea
23.11.2017 12:45
O, ce veste minunata!
...
23.11.2017 21:56
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia