Tribuna
Guvernatorul din Monaco a venit la Sibiu să îi ajute pe copiii cu probleme
Guvernatorul din Monaco a venit la Sibiu să îi ajute pe copiii cu probleme

Sub sloganul „Să servim copiii lumii”, duminică, 29 aprilie, în prezența membrilor fondatori și invitaților din Franța, Belgia și Monaco a fost inaugurat clubul “Kiwanis” din Sibiu. În cadrul ceremoniei, participanții au discutat despre obiectivele asociației și importanța colaborării pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale copiilor din grupuri vulnerabile.

Joseph Maticot, guvernator al Clubului Kiwanis France Monaco, care a devenit “nașul” și mentorul Clubului “Kiwanis” din Sibiu, a menționat că „familia Kiwaniană, începând cu ziua de ieri, s-a mărit, prin stabilirea legăturilor de prietenie între membrii clubului din Sibiu și 600.000 de membri din toate părțile lumii”.De asemenea, guvernatorul i-a îndemnat pe colegii săi din Sibiu să respecte regula de aur, și anume „Poartă-te cu alții așa cum ai vrea să se poarte alții cu tine”.

Evenimentul a fost deschis de Liliana Toma, directorul-adjunct al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” și președintele fondator al CK Sibiu, care a povestit despre dificultățile materiale cu care se confruntă elevii ei:

„În această zi, când intrăm în familia Kiwanis International, avem speranța de a continua cu mai multă determinare și forțe proaspete demersurile noastre în domeniul voluntariatului. Semenii noștri altruiști au oferit deja mult din timpul lor, din bunurile materiale și din sufletul lor, celor mai puțin binecuvântați de soarta. Suntem conștienți că alături de voi vom fi mai puternici iar faptul că ne unim forțele înseamnă și mai mult ajutor pentru aceste ființe fragile și cu o copilărie furată de problemele cu care se confruntă. Suntem convinși ca toți, împreună, vom schimba viața copiilor din lumea întreagă, răsplata supremă fiind fericirea din ochii copiilor cărora le putem face o bucurie.”

În final, fondatorii clubului din Sibiu au primit Cartea și simbolurile “Kiwanis” și au promis să facă tot ce e posibil pentru ajutorarea copiilor cu probleme materiale, de sănătate, dar și a celor cu rezultate foarte bune la învățătură. 

Ce este Kiwanis?

Kiwanis este o asociație alcătuită din voluntari responsabili și de bună credință, care doresc să construiască împreună o comunitate umană mai bună. După ce au fost create numeroase cluburi în SUA și Canada, Kiwanis International s-a extins în întreaga lume. Astfel, în 1961 la Viena a apărut primul club din Europa. Astăzi, Kiwanis este prezent în o sută de țări, cu 8.500 de cluburi, iar familia Kiwaniană numără peste 600.000 de membri.

În România, Kiwanis a ajuns în anul 1992 la Satu-Mare. La momentul actual, Kiwanis România este alcătuit din 500 de membri, în 28 de cluburi răspândite în întreaga țară.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA