logo
spartan
Guvernarea Dragnea- Dăncilă vrea să renunţe la miliarde de euro. Proiecte finanţabile cu bani gratuiţi de la UE trecute la P.P.P.
Guvernarea Dragnea- Dăncilă vrea să renunţe la miliarde de euro.  Proiecte finanţabile cu bani gratuiţi de la UE trecute la P.P.P.

România trece cu prea mare nepăsare, sub guvernarea PSD-ALDE, pe lângă oportunităţile de dezvoltare a infrastructurii, ce vin din fondurile europene.
Astăzi, pe exercitiul financiar 2014-2020 suntem campioni europeni la nerealizări, nici 15% din fondurile de coeziune şi dezvoltare nefiind atrase. Şi la Bruxelles sunt 24 miliarde de euro puse la dispoziţia României pentru această perioadă, dacă şi Guvernul Dăncilă (Dragnea) înţelege să utilizeze aceste fonduri în special pe marile proiecte de infrastructură.  Exemplul autostrăzii Târgu Mureş- Iaşi - Ungheni (Autostrada Unirii) este elocvent! Întregul proiect are finanţare europeană asigurată în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, singura problemă este ca aceşti bani să fie accesaţi!
 Ce face Guvernul României? Ne anunţă că intenţionează ca această autostradă să fie construită în Parteneriat Public Privat (P.P.P) !!!
În aceeaşi notă se înscriu modernizările liniilor ferate de mare viteză Bucureşti- Craiova, cu extensie spre Sofia, Timişoara - Cluj cu extensii dinspre Belgrad şi spre Budapesta, adică aproximativ 1.275km, nu din fonduri europene ci prin P.P.P-uri!
Tot în Guvernul Dăncilă se discută despre un P.P.P pentru o magistrală de metrou periferică (Bragadiru- Alexandrei – Colentina - Voluntari).Vă mai spun trei exemple de proiecte PPP de infrastructură, care pot fi finanţabile prin fonduri europene, dacă şi Guvernul României ar dori acest lucru:
Extinderea portului Constanţa;
Canalul magistral Siret- Bărăgan pentru asigurarea irigării a 475.000ha;
Aeroportul Bucureşti Sud.
În sănătate, cazurile spitalelor regionale sunt tratate la fel de acest guvern iresponsabil! Guvernul a aprobat în acest an construcţia în regim P.P.P a trei spitale regionale, la Târgu Mureş , Timişoara şi unul pentru zona Brăila- Galaţi, deşi  se pot accesa fondurile europene şi pentru acest tip de investiţie.
    Condiţia impusă de Comisia Europeană este ca autorităţile române să depună proiectele!
Legitimă întrebarea de ce parteneriat public- privat şi nu fonduri europene?
Şi avem răspunsul: finanţarea prin parteneriatul public privat are avantajul "şifonării banilor", întrucât derularea proiectelor şi cheltuirea banilor nu sunt controlate de instituţii europene, precum OLAF, DLAF.
    În schimb, banii de la bugetul României sunt direcţionaţi discreţionar, nemaivorbind de implicarea intereselor private atunci când se vor împărţi nu doar cheltuielile ci şi veniturile!
şi parcă ne reamintim şi de numele lui Dragnea Liviu Nicolae, pe când era Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman în cercetări ale OLAF pe care le putem cataloga cel puţin neortodoxe!
Aceasta este însă treaba justiţiei şi nu a mea sau a Partidului Naţional Liberal!
Preocuparea mea şi a PNL –ului este ca toate proiectele mari de infrastructură, inclusiv spitalele regionale să fie făcute din fondurile europene, bani ce vor ajunge şi vor multiplica afaceri în România şi implicit bugetul de STAT!
şi da, de parteneriat public -privat ne vom folosi acolo unde, doar din motive tehnice nu se pot accesa fonduri europene şi sunt multe astfel de proiecte pe care le pot gestiona consiliile locale sau consiliile judeţene!
Atragerea în întregime a celor 24 de miliarde de euro destinaţi României de către Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020, care ştim că se va prelungi în execuţia bugetară până în 2023 sunt prioritate naţională pentru Partidul N    aţional Liberal!
Absorbţia 100% a fondurilor europene, infrastructura mare de autostrăzi, căi ferate, spitale regionale sunt ţinta unei viitoare guvernări liberale!
Cu cât se întâmplă mai repede, cu atât mai bine!

Deputat PNL Nicolae Neagu

comentarii
3 comentarii

ai renuntat la metalcar
ai dat oameni afara
pintru 1 kil de tzuica
ardeo
08.11.2018 14:56
un mare prapadit Neagu!!! n-ar trebui sa mai faca declaratii!!!
un sibian
09.11.2018 08:04
iar comentatorul de mai sus nu poate combate faptele si atunci face singurul lucru pe care il stie: insulta si improasca cu lipsa de cultura si bun simt care ii caracterizeaza pe mincinosii patologici.

avem nivelul de trai peste cel al tarilor nordice si tehnologia, sistemul sanitar si infrastructura peste cele ale Japoniei sau Germaniei nu ?
altfel de ce am refuza bani nerambursabili oferiti pentru dezvoltarea tarii noastre ?

a, poate pentru ca nu pot fi furati ? sau directionati la tel drum care sa "construiasca" acelasi lucru in mod repetat ani la rand ?
pentru ca odata cu nivelul de trai creste si nivelul educatiei si responsabilitatii ?
cine castiga din ignoranta si saracia romanilor ? cei care ne conduc si care se lafaie in vile in brazilia, cu copiii scoliti in Elvetia si cu masini de sute de mii de euro !!! toate astea dintr-o leafa de bugetar !
din pacate Neagu are dreptate
10.11.2018 14:57
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia