Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Gusturile Toamnei, o avanpremieră pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019
Gusturile Toamnei, o avanpremieră pentru  Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019
Regiunea Sibiului, poarta de sud a Transilvaniei, se pregăteşte să poarte onorantul titlu de Regiune Gastronomică Europeană în 2019, un program gestionat de Consorţiul format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Universitatea Lucian Blaga şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

"Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană şi partenerii săi organizează un eveniment de mare amploare, în avanpremiera programului anului 2019: Gusturile Toamnei.


Acesta va consta în sesiuni de live cooking, însoţite de diverse spectacole, momente artistice şi ateliere pentru copii", anunţă Primăria municipiului Sibiu.
Evenimentul se va desfăşura în mai multe locaţii din regiunea Sibiu după următorul program:

Municipiul Sibiu:
 •    Pe strada Cetăţii, în 11 şi 12 august, între orele 12-22 vor avea loc spectacole de live cooking
 •    În Muzeul în Aer Liber Astra, la Târgul de ţară - începând de sâmbătă, ora 12 şi duminică, de la aceeaşi oră se va desfăşura un eveniment denumit Angus Steak Mega Show în cadrul căruia se va pregăti un taur la proţap şi alte bunătăţi tradiţionale, într-un show culinar live; duminică, 12 august, producători locali vor fi prezenţi în cadrul evenimentului.

Municipiul Mediaş (la Hanul Greweln):
Sâmbătă, 11 august :
 •    Orele 11-13 – ateliere pentru copii
 •    Orele 13-20 – preselecţia concursului European Young Chef Award, deschis publicului
 •    Orele 17-22 – spectacol folcloric
Duminică, 12 august:
 •    Orele 12-14 – ateliere pentru copii
 •    Orele 12-20 – live cooking în cadrul evenimentului Gusturile Toamnei

Sălişte (Piaţa Junilor)  în zilele de 11 şi 12 august, vor avea loc sesiuni de gătit live în cadrul evenimentului Gusturile Toamnei. În paralel se va desfăşura programul cultural cu ocazia Zilelor Culturale ale oraşului Sălişte organizat de către Primăria Sălişte în cadrul cărora publicul se va putea bucura de prezenta artistei Andreea Bălan şi DJ Mircea Mihăilă.

Miercurea Sibiului:
 •    Duminică, 12 august, între orele 14 – 20, în Piaţa Corneliu Medrea, va avea loc un spectacol folcloric susţinut de artişti şi ansambluri profesioniste de muzică populară, dar şi de grupuri de copii şi tineri din Miercurea. Veţi putea degusta bunătăţi tradiţionale gătite de localnici.

Ocna Sibiului sâmbătă şi duminică, 11 şi respectiv, 12 august, între orele 12 – 22, pe platoul superior al lacurilor exterioare de la Ocna Sibiului vă veţi putea bucura de soare şi de sesiuni continue de live cooking.  

Cisnădioara (la pensiunea Apfelhouse) vor avea loc sesiuni de live cooking şi alte surprize pregătite de gazde.

"Sibienii vor putea gusta din felurile preparate în aceste sesiuni de live cooking, utilizând  un token(jeton) inscripţionat cu logo-ul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Jetonul are o valoare de 5 lei şi va putea fi cumpărat din zona de desfăşurare a evenimentelor. Vor putea fi utilizate unul sau mai multe jetoane, în funcţie de preţul preparatului", transmit reprezentanţii municipalităţii.

 


comentarii
1 comentarii

Nu stiu ce inseamna live cooking. Cam mult dispret pentru romani. Asa ca ma lipsesc de token, pot sa-l ia cei de la Primaria nemteasca sau americaneasca.
Sandu Marin
10.08.2018 11:42
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia