logo
Apulum
Gusturile iernii la Sibiu. Brânzeturi fine, tradiții, muzică și concursuri gastronomice
Sorana MAIER
1376 vizualizari
Gusturile iernii la Sibiu. Brânzeturi fine, tradiții, muzică și concursuri gastronomice
© Răzvan NEGRU

Sibiul se bucură, în acest week-end, de Gusturile Iernii, un eveniment parte a programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și dedicat promovării Gusturilor Sibiului, a producătorilor și produselor locale și a rețelei HoReCa din Cartea Gusturilor.

Brânzeturi din cele mai variate sortimente, mezeluri, produse din carne, dar și produse locale comercializate de producători au fost principalele ingrediente ale zilei de vineri, prima zi a evenimentului.

Oficialități locale au dat startul Gusturilor Iernii în cursul dimineții, în cadrul complexului Redal Expo din Sibiu, unde au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta Klemens, Eugen Iordănescu, director executiv al Camerei de Comerț,  Industrie și Agricultură Sibiu, Gheorghe Aldea, președintele CCIA Sibiu, Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism.

Principalul producător sibian de brânzeturi la Gusturile Iernii a fost societatea Seviș, care le-a oferit sibienilor gustări din cele mai variate combinații de brânzeturi: telemea cu verdeață, Cașcaval maturat Crinț Premium, Brânză de burduf Crinț, Cașcaval Crinț cu merișoare, Cașcaval Crinț cu piper, Brânză de burduf din lapte de vacă, Cașcaval afumat Crinț cu piper, telemea Seviș, dovedind că Sibiul are gust bun atunci când este vorba despre lactate.

Gusturile Iernii continuă și sâmbătă și duminică, când vor avea loc expoziții cu vânzare, concursuri și demonstrații culinare realizate de bucătari parteneri, concurs de făcut cârnați, piața țărănească de produse locale și de sezon la care vor participa atât producătorii din Piața Transilvania cât producători din zona Mediașului, expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești și tombolă pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul târgului .

Evenimentul are loc în cadrul complexului Redal Expo din Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4, zilnic, între orele 10 – 18.

În acest week-end, producătorii care vin la piața volantă Transilvania și producătorii din zona Mediașului vor putea fi găsiți cu produsele lor în cadrul evenimentului. Astfel, sâmbătă, 23 februarie 2019, piața volantă Transilvania nu va fi organizată în locația obișnuită (lângă sala Transilvania), ci în cadrul complexului Redal Expo.

Accesul publicului la eveniment este gratuit.

© Răzvan NEGRU

Programul manifestărilor:

 

Sâmbătă, 23 februarie 2019

o 10.30: Concursul de slănini maturate

o 12.00: Moment artistic Junii Sibiului

o 15.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene

o 17.00: Premierea concursului de slănini maturate

Duminică, 24 februarie 2019

o 11.00: Concursul sibian de făcut cârnați

o 13.00: Moment artistic Romulus Cipariu

o 14.00: Demonstrații culinare ale restaurantelor sibiene

o 15.00: Premierea concursului sibian de făcut cârnați

o 16.00: Tragerea la sorți a tombolei pentru câștigarea celei mai gustoase slănini din cadrul evenimentului

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
 
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia