logo
Gura Râului s-a "logodit" cu Soultzmatt. Nunta va avea loc în vară
Andra MARINESCU
2083 vizualizari
Gura Râului s-a
Gurenii au făcut o coroană din flori cu tricolor şi au plecat în regiunea Alsacia, în Soultzmatt, să o depună la cimitirul eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial.


La jumătatea lunii noiembrie, gurenii au plecat în Franţa, să îi cinstească pe cei 687 de soldaţi români căzuţi în Primul Război Mondial, ce îşi dorm somnul de veci în cimitirul din Soultzmatt. Delegaţia, alcătuită din Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului, şi doctorii Doru şi Coriolan Brad, a fost primită cu entuziasm de autorităţile locale, la evenimentul din 11 noiembrie, când se sărbătoreşte Ziua Armistiţiului, participând Sabin Pop, consulul României la Strasbourg, şi Jean-Paul Diringer, primarul din Soultzmatt.

  • "De mai mulţi ani, o delegaţie din Gura Râului merge la cimitirul din Soultzmatt, unde se odihnesc 687 de ostaşi români. Am respectat această tradiţie şi în acest an, fiindu-ne alături, ca de obicei, prietenii din localitatea franceză. Cu prilejul vizitei din acest an, am pus la cale şi înfrăţirea localităţilor noastre, care se va materializa oficial anul viitor. Aş putea spune că odată cu deplasarea noastră din acest an s-a făcut logodna, iar în 2018 vom avea şi nunta. Cei din Soultzmatt au fost plăcut impresionaţi de ceea ce au găsit la Gura Râului atunci când ne-au vizitat şi s-a creat între noi o legătură sufletească aparte", a spus Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului.

Iniţiativa gurenilor a fost lăudată şi în presa franceză.
În 2015, gurenii au amplasat în cimitirul francez o placă din bronz la statuia Reginei Maria, după ce au înştiinţat Consulatul României de la Strasbourg şi Casa Regală a României. La momentul dezvelirii plăcii, delegaţia română, condusă de primarul Gheorghe Călin, a invitat membri ai Asociaţiei Foştilor Combatanţi şi alţi români şi francezi.

 


comentarii
1 comentarii

No, buna treaba facurati, bace Calin!!!
La mai mare ...!
Trag nadejde,insa, ca nu ne-ati facut de mindra minune prin cele strainataturi si ati fost in stare sa graiti cu distinsele fete occidentale pre limba lor (pe frantzuzeste, adica)... !!!???!!!
Lae
15.11.2017 20:33
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia