logo
"Greșelile frecvente și modalitățile de îmbunătățire a modului de implementare al proiectelor", puse în discuție la ULBS
În Sala "Lucian Blaga" din Sibiu s-au discutat "Greșelile frecvente și modalitățile de îmbunătățire a modului de implementare al proiectelor". Întâlnirea grupului de lucru a avut loc marți, 5 decembrie, fiind organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, fiind dedicată beneficiarilor români din primul apel de proiecte din cadrul Programului Transnațional "Dunărea". Prezentările au fost susținute de reprezentanții Punctului Național de Contact și ai Direcției de Control de Prim Nivel.


În perioada 2014-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) îndeplinește rolul de Autoritate Națională (AN) și Punct Național de Contact (PNC) pentru Programul Transnațional Dunărea (PTD). Printre responsabilitățile PNC se numără și sprijinirea beneficiarilor români în implementarea proiectelor ce primesc finanțare prin acest program. Potrivit unui comunicat de presă al ULBS, în cadrul primului apel PTD, au fost aprobate spre finanțare 54 de proiecte, iar în 47 dintre acestea se regăsesc 93 de organizații din România.
În cadrul întâlnirii a fost prezentat și proiectul "Edu-Lab: New Danubian Governance in Labour Market Relevance of Higher Education", finanțat prin PTD. ULBS este singurul partener din România în acest proiect coordonat de European Foundation for Education (EFE) din Germania. Cu peste 25 de parteneri din zece țări, respectiv  Germania, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, "Edu - Lab"
își propune să găsească soluții pentru a opri exodul de creiere din regiunea Dunării spre Europa de Vest și îmbunătățirea șanselor profesionale ale tinerilor din țările riverane Dunării prin adaptarea și corelarea învățământului superior cu cerințele pieței muncii, asigurând astfel creșterea competitivității economice a regiunii. Proiectul aduce împreună reprezentanți ai învățământului superior, angajatorilor, autorităților locale și naționale, decidenților politici. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

povestea chitarei

classicc junior

tdc sibiu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
spitalul de psihiatrie
clau
Licitatie publica

accentmedia