logo
Gavrilescu despre Timbrul de Mediu: "Nu ştiu cum va ieşi forma finală a acestei penalităţi. Sper s-o avem anul viitor!"
Rareș BIŢU
1252 vizualizari
Gavrilescu despre Timbrul de Mediu:

După ce l-au tras pe dreapta ca să-i ia carnetul, eliminându-l, mi ţi l-au scos din mânecă, reinventându-l. Sau înlocuindu-l, da. Aşa-i zice acum timbrului eliminat: înlocuit. Iar înlocuirea asta bineînţeles că nu are o dată certă când va sosi pe lume. E tot sub zodia lui "ar putea să ...". 

S-a întâmplat marţi când ministrul Mediului i-a găsit timbrului remediu, afirmând că o înlocuire a timbrului de mediu ar putea avea loc în luna martie a anului viitor, înainte de aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Noroc că "luna martie a anului viitor" obişnuieşte să vină în fiecare an, aşa încât prudenţa ministrului e de apreciat. 

  • "Bugetul AFM va fi aprobat undeva în martie - aprilie, anul viitor. Sper ca, până atunci, să avem o înlocuire a Timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea să fie diminuată. Nu ştiu cum va ieşi forma finală a acestei penalităţi pentru maşinile care vor polua şi sper ca, în martie anul viitor, înainte ca bugetul de venituri şi cheltuieli al AFM să fie aprobat, să avem şi o formă finală. Principiul va fi acelaşi, adică 'Poluatorul plăteşte!". Amprenta trebuie să fie neapărat carbonul ca emisie. De asemenea, sperăm ca săptămâna viitoare să avem HG-ul de adoptare a Planului Naţional de Gestiune a Deşeurilor şi, în felul acesta, procedura de infringement şi o condiţionalitate ex-ante pentru România să fie bifată, să notificăm Comisia Europeană", a spus Graţiela Gavrilescu. 

... Cum? De ce nu ştie ministrul Mediului cum va arăta forma finală? E, hai că sunteţi chiar răutăcioşi. Acuma vă apucă mâncărimile ăstea, taman în post? Aţi şi uitat că tre să fim mai buni? V-aţi gândit câte o fi având biata femeie pe cap? Beteală, cârnaţi, coafor, globuri, cozonaci, plus vestita tolbă de gogoşi ...Adică drujba îi taie pădurii craca tot nestingherită şi pe voi o ţâră de noxe vă sperie? 

La începutul lunii noiembrie, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Cornel Brezuică, declara, pentru AGERPRES, că Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) va realiza un inventar al emisiilor de CO2 generate de autovehiculele înmatriculate în anul 2017, raportat la parcul auto existent la 31 decembrie 2016, iar Grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Mediului va face o evaluare a impactului asupra mediului. 
În septembrie 2017, şeful AFM afirma că în grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Mediului pentru stabilirea taxei auto au fost identificate două variante de aplicare a acesteia, fie taxarea o singură dată pe toată durata de viaţă a autovehiculului, fie o dată pe an, în funcţie de nivelul de poluare pentru tipul respectiv de autovehicul. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia