logo
Gastronomia sibiană, la Târgul de Turism al României
Sorana MAIER
2224 vizualizari
Gastronomia sibiană, la Târgul de Turism al României
© Primăria Sibiu

Sibiul, cu bogata sa agendă culturală, muzeele, obiectivele sale turistice și atmosfera minunată pe care o oferă oaspeților, dar și județul Sibiu, cu tradițiile sărbătorilor de iarnă și peisajele naturale deosebite vor fi promovate împreună la Târgul de Turism al României.
În perioada 16-19 noiembrie, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu vor fi prezente la Târgul de Turism al României organizat în București, la Romexpo, iar oferta turistică urbană se va completa cu cea rurală pentru ca oaspetele în regiunea Sibiu să aibă prilej și motiv să rămână mai multe zile aici.
Pe lângă evenimentele și activitățile specifice sezonului de iarnă, unul dintre punctele de atracție va fi anul acesta gastronomia zonei.
 Municipiul și Județul Sibiu, și-au unit forțele pentru a promova cel mai nou proiect: Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019. 
În standul 54 din hala C2 a pavilionului Romexpo, vizitatorii vor fi așteptați cu animații gastronomice pregătite de doi tineri bucătarii sibieni - Alin Barabancea și Daniel Joarză - care au reprezentat Sibiul la competiția European Young Chef Award în 2017, devenind astfel ambasadori ai programului.
Aceștia vor pregăti sesiuni de gastronomie urbană cu servirea a patru preparate de tip fingerfood: mămăligă cu păstrăv afumat, sfeclă roșie coaptă cu cremă de brânză de capră, limbă de vită cu gem de măceșe și plăcintă de mere. Gastronomia rurală va fi reprezentată prin preparate specifice din județul Sibiu (brânză de burduf, telemea de vacă, slănină și cârnați de Mangalița, zacuscă și murături), servite de către producători locali. Pentru copii și pentru persoanele cu necesități dietetice speciale organizatorii au pregătit o sesiune de degustare de produse savuroase, dar adaptate.
Cei care vor degusta bunătățile de la stand vor avea ocazia să și citească despre ingredientele cu care au fost preparate și să știe de unde provin acestea. Vor găsi de asemenea materiale informative despre programele de cultură gastronomică derulate de regiunea Sibiu în 2017 și cele planificate pentru 2018 și 2019.
Prezentarea regiunii Sibiu la Târgul de Turism al României este sprijinită de Asociația Județeană de Turism Sibiu și de Muzeul ASTRA, cea mai vastă structură etnomuzeală din România. Municipiul Mediaș dar și alte unități administrativ-teritoriale din județ (Valea Viilor, Jina, Orlat, Rășinari, Gura Râului, Sadu, Rîul Sadului etc.) își vor prezenta oferta turistică în stand, contribuind astfel la promovarea regiunii Sibiu.

© Primăria Sibiu


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia