Tribuna
Gala Premiilor Gopo: Ofelia Popii, cea mai bună actriță într-un rol principal
Andra MARINESCU
5990 vizualizari
Gala Premiilor Gopo: Ofelia Popii, cea mai bună actriță într-un rol principal


Ofelia Popii a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal, pentru interpretarea din filmul "Q.E.D", o peliculă despre compromis, trădare și prietenie. Sibianca a primit distincția luni, la Teatrul Național București, în cadrul celei de-a IX-a ediții a Premiilor Gopo.
Ofelia, actriță la Teatrul Național "radu Stanca" din Sibiu, primește pentru prima dată Premiul Gopo, fiind și prima nominalizare. La aceeași categorie au mai fost nominalizate Vera Farmiga, pentru rolul Alice din filmul "Closer to the Moon", Victoria Cociaş, pentru rolul Helga din filmul "O poveste de dragoste, Lindenfeld", Olimpia Melinte, pentru rolul Anda din filmul "Planşa", şi Crina Semciuc, pentru rolul Yasmine din filmul "#Selfie".


"Closer to the Moon" și "Q.E.D.", cele mai premiate


La Premiile Gopo de luni seară, "Closer to the Moon" a fost desemnat "cel mai bun film", iar regizorul lui, Nae Caranfil, a primit premiul pentru "cel mai bun regizor", dar și premiul pentru "cel mai bun scenariu". Filmul a fost declarat câștigător și la secțiunea "cea mai bună imagine", semnată de Marius Panduru. "Closer to the Moon" a primit și premiile pentru "cel mai bun montaj", de Cătălin Cristuțiu, Larry Madaras și Roberto Silvi, pentru "cel mai bun sunet", de Alexandru Dumitru, Marius Leftărache și Florin Tăbăcaru, pentru "cea mai bună muzică originală" (Laurent Couson), "Cele mai bune costume" (Doina Levintza), "cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură".
"Cel mai bun actor în rol principal" este Florin Piersic Jr., pentru rolul Alecu Voican din filmul "Q.E.D.", în care a jucat și Ofelia Popii. Pelicula a adus premii și pentru Virgil Ogășanu, care a fost desemnat "cel mai bun actor într-un rol secundar", și Alinei Berzunțeanu, "cea mai bună actriță într-un rol secundar". Printre distincțiile acordate, s-a numărat și cel al actriței Coca Bloos, care a primit "premiul pentru întreaga carieră".
În această ediție, au fost luate în considerare 81 de filme românești, ce au fost lansate în cinematografe și festivaluri, în anul 2014.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA