logo
Frumuseţea, analizată pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca"
Andra MARINESCU
555 vizualizari
Frumuseţea, analizată pe scena Teatrului Naţional
© Răzvan NEGRU
Joi, descoperim motivele frumuseţii. Spectacolul "Reasons to be pretty" va avea premiera joi, 16 noiembrie, de la ora 19, pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, în regia lui Rafael Kohn şi sub conducerea scenografică semnată de Alin Gavrilă.


Spectacolul de Neil LaBute, unul dintre cei mai mari dramaturgi contemporani, va fi prezentat de Secţia Germană a TNRS, cu traducere în limba română, de actorii Anca Cipariu, Alexandra Murăruş, Ali Deac şi Valentin Spath.
"De ce nu ne putem abţine să ne holbăm la filme, seriale şi tone de reviste, care susţin că frumuseţea ar fi importantă? Nu este... Nu este absolut deloc - o fată oarecare are o faţă frumoasă şi noi o luăm complet razna, îi oferim flori şi contracte de modelling şi facem tot felul de eforturi doar ca să ajungem la ea în pat", este unul dintre fragmentele piesei.
"Reasons to be pretty" este o comedie neagră, care arată că nu este greu să urmezi un drum diferit. "Marele talent al lui Neil LaBute constă în faptul că ne ţine oglinda în faţă. Această oglindă nu ne prezintă o imagine foarte frumoasă, nu ne arată imaginea de sine pe care ne-am creat-o cu atâta efort, ci ne arată abisurile noastre, ne arată cât de insignifiante sunt multe dintre acţiunile noastre. Ne chinuim, muncim la locuri de muncă pe care nu ni le-am ales, cumpărăm tone de lucruri de care nu avem nevoie şi încercăm să demonstrăm celor din jur şi nouă înşine ceva", este descrierea spectacolului.
Despre regizorul piesei, Constantin Chiriac, directorul TNRS, spune că e un prieten al instituţiei sibiene, cu care se află la o a doua colaborare. "Sunt convins că întreaga echipă, de la regizor, la scenograf şi actori, va aduce în prim plan atât umorul, cât şi poezia", a spus Chiriac.
Regizorul Rafale Kohn a precizat că spectacolul său ilustrează o poveste simplă a nivelurilor frumuseţii şi a caracterelor oamenilor.
Bilete pentru spectacol se găsesc la Agenţia Teatrală de pe strada Nicolae Bălcescu, la 20/ 15 lei, cu reducere, pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
burduf sevis

Vacanta Eurotrip
infocenter
Licitatie publica