Tribuna
FOTO: Zonele unde au avut loc inundații în județul Sibiu, luate la pas de ministrul Bogdan Trif, prefect și subprefect
FOTO: Zonele unde au avut loc inundații în județul Sibiu, luate la pas de ministrul Bogdan Trif, prefect și subprefect
Ocna Sibiului

Localitățile din Sibiu, lovite cel mai grav de inundațiile din ultimele zile, au fost vizitate, marți, de ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif. L-au însoțit prefectul Sibiului, Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin. Timp de două zile, pentru a gestiona situația, la Sibiu a fost și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Împreună cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, prefectul și subprefectul județului Sibiu au fost la Ocna Sibiului, unul dintre obiectivele turistice foarte importante din județul Sibiu. Aici, zeci de gospodării au fost inundate.

 

Suporteri ai CSU a ridicat diguri în calea apelor

 

După ce luni noaptea au construit diguri din saci cu nisip la Săcel, împreună cu pompierii de la ISU Arad, opt membri ai galeriei CSU Sibiu au luat legătura, marți dimineața, cu prefectul Adela Muntean, pentru a-și oferi din nou sprijinul. Au intervenit la Sibiel haltă și la Săcel.

 

Situație grea la Tălmăcel

 

În Tălmăcel, un mal de pământ se surpă constant, punând în pericol 10 case. Prefectul Adela Muntean a evaluat situația.

De asemenea, apa a erodat subzidirea drumului.

La Tălmaciu, nivelul Cibinului a crescut. Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin au evaluat și aici situația.

 

500 de pompieri și alte 200 de forțe au acționat non stop

 

În perioada 7 – 10 iulie, au fost mobilizate peste 400 de cadre aparținând ISU Sibiu, peste 100 de pompieri din alte inspectorate județene pentru situații de urgență (Alba, Arad, Hunedoara, Vâlcea, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud) și peste 200 de forțe din celelalte structuri: Jandarmeria Sibiu, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Sibiu, S.C. Apă Canal S.A, lucrători de la Serviciul de Gospodărire a Apelor  și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, constituite la nivelul primăriilor. Forțele venite în sprijin din celelalte județe vor rămâne în obiective, până la ridicarea codului portocaliu.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, în sprijinul sibienilor din zonele afectate de inundaţii

Ministrul Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu și consilierii județeni ai PSD  au mers în judeţul Sibiu, în mai multe zone afectate de inundaţii, printre care Ocna Sibiului, Cristian, Orlat și Săcel. Zeci de gospodării au fost inundate în aceste localităţi, dar autorităţile au reuşit să menţină situaţia sub control. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în judeţul Sibiu în urma acestor inundaţii, iar pagubele materiale au fost reduse de intervenţia promptă a autorităţilor.

  • ”Guvernul a fost preocupat din prima clipă de soarta acestor oameni. Zilele trecute au fost aici ministrul Apelor, Ioan Deneș, și secretarul de stat din MAI, Raed Arafat. De altfel, în toate zonele afectate din țară au fost colegii mei, membri ai Guvernului, pentru a interveni cât mai rapid cu putință acolo unde a fost nevoie. Felicit autorităţile pentru modul în care au gestionat situaţia grea, în special pe doamna prefect a judeţului Sibiu, Adela Muntean. Mulțumesc, de asemenea, şi inspectorului-șef al ISU, Cosmin Balcu, şi tuturor lucrătorilor care au ajutat și au ferit populaţia din calea apelor. Ieri, am fost delegat de premierul României să merg în județul Harghita unde și acolo autoritățile au gestionat corect situația cauzată de fenomenele meteo extreme, dar nu puteam să nu vin și la Sibiu. Vreau să îi asigur pe sibieni că autoritățile își fac treaba, iar lucrătorii ISU sunt pregătiți să intervină în orice clipă, în caz de nevoie”, a declarat ministrul Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

De asemenea, ministrul a inspectat, împreună cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, barajul Gura Râului, un obiectiv important pentru siguranța oamenilor din zonă, unde a constat că autoritățile au acționat prompt, iar situația este ținută sub control.
Aseară, după vizita în tren, la Gura Râului, Cristian și Săcel au continuat să cadă ploi abundente, fiind din nou inundate gospodăriile oamenilor. Echipajele ISU au intervenit imediat în sprijinul oamenilor, pentru a îndepărta efectele inundațiilor.

Ocna Sibiului
Ocna Sibiului

Ocna Sibiului
Ocna Sibiului

Ocna Sibiului
Ocna Sibiului

Bungard
Bungard

Bungard
Bungard

Bungard
Bungard

Bungard
Bungard

Bungard
Bungard

Sacadate
Sacadate

Sacadate
Sacadate

Sacadate
Sacadate

Talmacel
Talmacel

Talmacel
Talmacel

Talmacel
Talmacel

Talmacel
Talmacel

Talmacel
Talmacel

Talmacel
Talmacel

Talmacel
Talmacel

© Talmacel

Talmacel
Talmacel

Talmacel
Talmacel

Talmaciu
Talmaciu

Talmaciu
Talmaciu

Talmaciu
Talmaciu

Talmaciu
Talmaciu

Talmaciu
Talmaciu







comentarii
3 comentarii

Ce căuta Trif în zonele afectate? A început Campania Electorală și nu știm noi? Să aducă vizitatori în Sibiu, să mărească AEROPORTUL INTERNATIONAL SIBIU ȘI SĂ DESCHIDĂ MAI MULTE LINII AERIENE! SĂ PRIMOVEZE SIBIUL ȘI JUDEȚUL SIBIU PESTE HOTARE LA COTE MAXIME! GARA DIN SIBIU ARATĂ EXECRABIL. NIMENI NU FACE NIMIC. TÂRGU MUREȘ A MODERNIZAT GARA CENTRALĂ CU PEROANE NOI , CLĂDIRI ȘI AFIȘAJE LA STANDARDE INTERNATIONALE. GARA DIN SIBIU ESTE PLINĂ DE VAGABONZI ȘI OAMENI AI STRĂZII CU TAXIMETRIȘTI CARE MĂNÂNCĂ SEMINȚE ȘI NU VĂD CĂ COȘUL DE GUNOI ESTE LÂNGĂ EI. PEROANELE SUNT EXECRABILE. CE AȘTEAPTĂ ACEST MINISTRU AL TURISMULUI? MĂ ÎNTREB ȘI EU? OARE NU VEDE ACESTE LUCRURI?
Suporter Fanatik
11.07.2018 12:24
asa mái dragá, asa te vreau...

Nu ín birou, ci pe teren, aproape de oameni,
acolo unde luna viitoare vor veni iarási niste turisti cu un autocar...

Dar nu informati din tárguri de turism si alte ...pliante, scrise aiurea !

Vezi cá vin exact peste o luná, 11. august din Bucuresti - Mánástirea Cozia
(slabá organizare acolo, preotul staret nu stie de nimic ) - Sibiu (cazare)
- iar a doua zi de dimineatá trec pe la Sibiel...
ger
11.07.2018 14:01
Ce treaba are bai,inteligentule, ministrul cu gara si aeroportul ?????? Aloooooo, intreaba-le pe cele 2 mimoze de la primarie si cj, ca vad ca nu-ti convine ca un ministru de la psd merge in teritoriu sa-i ajute pe oamenii afectati de inundatii. De empatie ai auzit ?????
@fanatic
11.07.2018 14:45
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA