Tribuna
FOTO / VIDEO: Un colet suspect a creat panică în oraş. Am aflat de la SRI ce era în geantă!
24590 vizualizari
FOTO / VIDEO: Un colet suspect a creat panică în oraş. Am aflat de la SRI ce era în geantă!

UPDATE: Coletul suspect găsit în faţa ING Bank vineri dimienaţa nu conţinea nimic periculos. Cel mai probabil, acesta a fost lăsat de cineva care a vrut să facă o glumă proastă. Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, vineri seara, pentru TRIBUNA, că în geantă erau mai multe obiecte vestimentare şi un recipient de sticlă. Ancheta continuă în acest caz.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

* După zeci de apeluri la SRI, nu am reuşit să vorbim decât cu robotul * În cazuri similare, cum a fost cel din 19 noiembrie, din Bucureşti, autorităţile au spus imediat ce s-a întâmplat pentru ca populaţia să nu se alarmeze *

 

Panica a fost cuvântul de ordine vineri, pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Sibiu. Zeci de oameni au fost opriţi din drum sau nu au fost lăsaţi să meargă acasă pe ruta pe care o foloseau de obicei pentru că, în faţa ING Bank, a fost găsit un colet suspect. 

Mai multe forţe de intervenţie au acţionat în zonă, dar oamenii au rămas cu o întrebare: a fost bombă sau păcăleală? Singurii care ar putea răspunde sunt reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii (SRI), dar, după mai bine de 10 ore de la intervenţie, nu am primit niciun răspuns.

 

Mihai Viteazu, trecerea interzisă

Polițiștii au înconjurat zona de pe bulevardul Mihai Viteazu și au oprit accesul trecătorilor, delimitând perimetrul cu o bandă specială. Nici maşinile nu au putut merge pe această arteră, una dintre cele mai circulate din Sibiu. Traficul a fost deviat, iar pietonii nu au fost lăsați să treacă prin fața băncii.

În zonă a intervenit o structură a SRI, cu un robot special conceput pentru detectarea și, eventual, dezamorsarea explozibilului, dacă ar fi fost cazul.

Zeci de oameni au aşteptat să ajungă unde îşi propuseseră, în timp ce alţii urmăreau din balcoane scenele desprinse parcă dintr-un film de acţiune. 

În jurul orei 11.30, coletul suspect a fost ridicat de echipele speciale şi circulația a fost reluată pe Bulevardul Mihai Viteazu. 

Cine a pus geanta în faţa uşii ING?

Un singur lucru este cert: reprezentanţii SRI ştiu cine este cel care a lăsat geanta suspectă şi a plecat. Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, camerele de supraveghere ale băncii au surprins imaginea unui bărbat înalt, bine făcut, îmbrăcat într-o geacă roșie pe care era imprimat un vultur. Bărbatul pare că a lăsat în mod intenționat coletul suspect în fața băncii. Ancheta este derulată exclusiv de SRI care păstrează o tăcere mormântală în ceea ce priveşte acest subiect. 

Nici în oraşul lui Iohannis, SRI nu are purtător de cuvânt

De la ora 10, din momentul în care a fost dată alarma în ceea ce priveşte coletul suspect, niciun oficial de la SRI nu a transmis vreun mesaj despre situaţia care s-a desfăşurat aproape de centrul Sibiului.

Imediat după ce coletul a fost luat, redactorii TRIBUNA au sunat de mai multe ori la singurul purtător de cuvânt pe care SRI îl are în ţară. După zeci de apeluri în care am vorbit doar cu robotul SRI, am sunat la relaţii cu publicul. Ni s-a spus că putem face o sesizare scrisă. Încă aşteptăm răspunsul!

Nici de la SRI Sibiu nu am primit niciun răspuns, în afară de sfatul  de a apela purtătorul de cuvânt de la Bucureşti.

Astfel de situaţii au mai existat în Sibiu, în ultimii ani, când au fost găsite colete suspecte în faţa unor bănci, însă la acele intervenţii, de exemplu, după ce coletul a fost scanat, a fost dus cu mâinile până la maşină.

De această dată, lucrurile au fost diferite: coletul a fost luat cu mare atenţie cu ajutorul unui dispozitiv special fără ca vreunul dintre specialiştii echipei pirotehnice să îl atingă.

De asemenea, într-o situaţie similară, acum câţiva ani, persoana care îşi lăsase geanta în faţa unei bănci din Piaţa Mare, de exemplu, s-a întors speriată pentru că şi-a dat seama că îi lipseşte. De această dată, însă, bărbatul care a lăsat coletul a făcut gestul intenţionat, după cum se vede pe imaginile camerelor de luat vederi ale băncii.

Teoria conspiraţiei sau o glumă proastă

După atentatele de la Paris, o geantă asemănătoare celei care a fost lăsată vineri în faţa ING Bank a fost găsită în zona Parlamentului, în Bucureşti. 

Alerta cu bombă din apropierea Parlamentului s-a dovedit a fi falsă. Un pachet suspect din zona 13 Septembrie, din Bucureşti, semnalat de un trecător, a fost ridicat de echipajul de pirotehniști care a anunțat că nu există niciun pericol. La Sibiu, nimeni nu a anunţat nimic, ceea ce ridică multe semne de întrebare. La Bucureşti, autorităţile au anunţat imediat că valiza era goală. 







comentarii
1 comentarii

Si-a aruncat omul gunoiul ca na gasit vreun tomberon prin zona, si gata circ pe pita, eu o luam ca poate erau vreo suta de mii de euro in ea si om ma faceam, sau poate n-am voie, sau trimeteam catelul sa vad cum latra
kuryoso
28.11.2015 12:09
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA