Tribuna
PNL
FOTO-VIDEO: Sibienii au făcut prima baie la Ocna. Temperatura apei, 37-38 de grade
Dragoş BAKO
20087 vizualizari
FOTO-VIDEO: Sibienii au făcut prima baie la Ocna. Temperatura apei, 37-38 de grade

Cu toate că administratorii SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului SA anunțau că sezonul de baie se va deschide la 1 Mai, mulți sibieni nu au mai avut răbdare și au venit încă de duminică să încerce apa din lacuri. Spre bucuria lor, acesta are o temperatură de 37-38 de grade, fiind numai bună pentru baie. „Apa e foarte bună pentru baie, temperaturile ridicate din ultima vreme făcând posibil procesul de heliotermie. Duminică au venit aproximativ 600 de persoane la baie, iar acum sunt deja aproximativ 300.” a spus luni, în jurul amiezii, Ionuț Costea, administratorul SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului SA. „Am venit mai mult de curiozitate, nu credeam că vom putea face baie. Pentru orice eventualitate, ne-am luat costumele de baie și, spre suprinderea și bucuria noastră, apa e perfectă. Sperăm să țină vremea cu noi, să mai putem veni și în zilele următoare”, spune Corina, o sibiancă venită la baie. 

Printre turiștii veniți la Ocna să „spargă gheața” scăldatului în lacuri au fost și familii din București, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara și Iași. „Noi am venit din București și normal ne-ar fi fost mai aproape să mergem la mare, dar am preferat să venim aici, pentru că e mai liniște. În fiecare vară venim la Ocna Sibiului pentru că apa e excelentă, oamenii sunt primitori și mai facem excursii prin jur. De 1 Mai, la mare e nebunie, nu se compară cu atmosfera de aici”, ne-a spus Paul.

Accesul va fi gratuit atât pentru adulți, cât și pentru copii, iar parcarea nu va fi taxată până în 18 mai. Între 18 mai și 2 iunie, la fel, parcarea și accesul copiilor vor fi gratuite, adulții urmând să plătească 10 lei/ persoană. Începând cu 2 iunie intră în vigoare tarifele de sezon.

 







comentarii
2 comentarii

Daca nu-i o greseala de redactere,atunci e o mare minciuna!Cum poate fi temperatura apei 37-38 de grade celsius in 30 aprilie?Nici in iulie sau august nu se ridica pana la valoarea asta!Daca ar fi astfel nu am mai merge la Felix, Caciulata sau Geoagiu?
Asta-i stire de 1 Aprilie nu 1 Mai!
01.05.2018 14:44
AI auzit de heliotermie ? In fiecare an la inceputul sezonului apa din lacuri e fierbinte . Cand apa e rascolita de oameni atunci ea se raceste si revine la temperatura normala.
Mihai
03.05.2018 09:57
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA