logo
FOTO-VIDEO. Peste 6000 de sibieni au strigat, duminică, în stradă: ”Mulți ani trăiască/Dragnea să primească!”
Andra MARINESCU
4140 vizualizari
FOTO-VIDEO. Peste 6000 de sibieni au strigat, duminică, în stradă: ”Mulți ani trăiască/Dragnea să primească!”


Protestele împotriva actualei guvernări, împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, și a modificărilor aduse legilor justiției, au continuat duminică seara la Sibiu, când peste 6000 de demonstranți au mărşăluit în oraş, pe traseul Piața Mare - strada Nicolae Bălcescu - Piaţa Unirii - Calea Dumbrăvii - bulevardul Mihai Viteazu - strada Rahovei - strada Semaforului - strada Bâlea - strada Constituţiei - Piaţa Mare.
Înarmați cu drapelul României, cu vuvuzele și pancarte, aceștia au scandat împotriva guvernanților: ”Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă până nu vom câștiga libertatea noastră”, ”România, trezește-te”, ”Uniți salvăm toată România”, ”Noi suntem poporul, Jos cu infractorul”, ”Cuib de hoți și de mafioți”, "O dorinţă sinceră, România liberă", "Noi nu suntem o naţie de hoţi" şi "Liviu Dragnea să ajungi îmbrăcat în multe dungi". Ei au cerut şi alegeri anticipate, precum şi demisia lui Dragnea de la conducerea Partidului Social - Democrat. De altfel, i-au cântat şi La Mulţi Ani liderului PSD, "Mulţi ani trăiască/ Dragnea să primească".
În fața clădirii Tribunalului Sibiu, demonstranții s-au oprit, au aplaudat și au scandat ”DNA te vom apăra”, iar când au trecut pe lângă Biserica de pe bulevardul Mihai Viteazu au păstrat un moment de tăcere, din respect pentru cei care au organizat priveghi în acest lăcaş.
De asemenea, aceştia au făcut un popas şi la casa preşedintelui României, de pe strada Bâlea. Aici, Prima Doamnă, Carmen Iohannis, a ieşit la fereastră şi i-a urmărit pe manifestanţi cu privirea, aplaudându-i. Demonstraţii au cântat în faţa casei lui Iohannis imnul naţional şi au strigat numele şefului statului, asigurându-l că "Iohannis, te vom apăra!".
Coloana de demonstranți şi-a continuat traseul spre Piaţa Mare, ultima oprire fiind la sediul PSD de pe strada Samuel von Brukenthal. Aici, au huiduit Partidul şi au cântat, din nou, imnul naţional.
"Vom ieşi până la încătuşarea lui Dragnea sau până la căderea Guvernului Dăncilă sau până la anticipate, este foarte simplu. Încearcă să încalece tot ce înseamnă justiţie, stat de drept, să încătuşeze şi să politizeze tot ce înseamnă ţara asta. Sunt convins că avem de-a face cu un grup infracţional organizat", spune Doru Apostol, organizatorul protestelor de la Sibiu, care a obţinut aviz pentru astfel de manifestări pentru tot parcursul acestei săptămâni.
Câţiva dintre manifestanţi au venit şi îmbrăcaţi în ii. "Am venit astfel pentru că astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Iei şi trebuie să ne promovăm cămaşa noastră românească, să fim mândri de ea, de poporul român. Eu am ieşit în stradă încă de la primele proteste, am continuat tot timpul să ies la proteste şi voi continua, pentru că partidul de la guvernare nu vrea decât legi pentru infractori, de la celebra Ordonanţă 13, la modificarea Codurilor Penale, a Codurilor de Procedură Penală, ceea ce nu este în avantajul nostru, a oamenilor cinstiţi, muncitori şi plătitori de taxe şi impozite", a spus Mihai Olescu, unul dintre demonstranţi.
Protestul de duminică a stat sub titulatura "Nouă de ce nu ne ceri scuze, Dragnea?".

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia