Tribuna
FOTO - VIDEO | Ambasadori, oameni politici, universitari și afaceriști susțin proiectul Sibiu - Centru de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Pediatrică: ”Nu ar trebui să conteze culoarea politică când vorbim de sănătate, când vorbim de educație”
Sorana MAIER
7861 vizualizari
FOTO - VIDEO | Ambasadori, oameni politici, universitari și afaceriști susțin proiectul Sibiu - Centru de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Pediatrică: ”Nu ar trebui să conteze culoarea politică când vorbim de sănătate, când vorbim de educație”
© Răzvan NEGRU

Sibiul și-a creat bazele pentru înființarea unui Centru de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Pediatrică​ în cadrul Spitalului European Polisano, care mai are nevoie doar de susținerea Statului și de includerea sa în programele finanțate prin Casa de Asigurări de Sănătate. Zeci de copii cu malformații cardiace au fost operați în ultimii ani la Sibiu, în cadrul Spitalului European Polisano, care alături de echipe de medici străini și-a format structura pentru înființarea acestui Centru.
Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel, primarul Sibiului, Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, rectorul Universității Lucian Blaga Sibiu, Ioan Bondrea, directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu, Stelian Banciu, dr. Şerban Stoica, medic primar chirurgie cardiovasculară pediatrică la Spitalul Universitar din Bristol, Vasile Spinean, directorul casei de Asigurări de Sănătate Sibiu, Cătălina Costache, directorul Fundației Polisano, alături de medici români și englezi au participat zilele trecute la o conferință de advocacy.
”A fost o onoare să văd astăzi copiii salvați la Sibiu de medici foarte buni care au donat timpul lor foarte prețios pentru a face această inițiativă caritabilă cu sprijinul foarte generos al sponsorilor. Aș vrea să îl felicit pe dr. Victor Costache, Fundația Polisano, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și pe toți cei implicați în această inițiativă. Este întotdeauna o plăcere să văd relațiile caritabile dintre țările noastre”, a spus ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel. 
Conferința a fost prezidată de dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano și șeful Secției Chirurgie Cardio-vasculară și Toracică a Spitalului, iar centrul este susținut de Fundația Polisano, Spitalul Polisano, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Universitatea Lucian Blaga, Societatea Română de Chirurgie Endovasculară​ și​ British Romanian Chamber of Commerce​.
​"Sper ca acest Centru să continue să atragă medici din țară și străinătate care să ofere micilor bolnavi șanse în plus la viață. Felicitări partenerilor și susținătorilor acestui program. Mulțumiri medicilor care se implică în intervențiile chirurgicale dificile, donând timpul și experiența lor deosebită", a declarat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu, adăugând că acest proiect este un exemplu de succes pentru un parteneriat public privat.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
 

Nevoie de susținere din partea Statului

Dr. Costache a dat exemplul unor situații din Franța unde oameni politici au susținut proiecte de sănătate, indiferent de orientarea lor politică, spunând că ”în democrațiile mari ale Europei, spre care tindem, nu există nimic mai presus decât sănătatea”.
”Nu ar trebui să conteze culoarea politică când vorbim de sănătate, când vorbim de educație, dar aceasta este situația, încă contează foarte mult”, a mai spus primarul Fodor, adăugând că își dorește ca în timp cât mai mulți medici să rămână să opereze în țară și să nu mai plece în străinătate.
Dr. Victor Costache a vorbit despre situația critică a copiilor suferinzi de malformații congenitale în România, unde doar o treime dintre ei sunt operați, iar Spitalul European Polisano are deja creată structura pentru a putea acoperi o parte din această lipsă din sistemul medical românesc.


Toți cei prezenți și-au declarat deschiderea pentru susținerea acestui centru.
”Este o bucurie pentru noi să constatăm că la Sibiu sunt atât de des medici specialiști români, britanici, care și-au dat mâna pentru a pune în aplicare un proiect atât de bun și atât de necesar în acest moment. Mi-aș dori ca ce se întâmplă aici să fie și un semnal de alarmă pentru reprezentanții Statului și să vină cu o măsură, cu o soluție pentru a finanța aceste intervenții pe care dumneavoastră le faceți prin munca pro bono a medicilor și prin sprijinul financiar al celor care vin din mediul privat și finanțează astfel de intervenții”, a spuns Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Radu Stanca, parlamentarul sibian Raluca Turcan, decanul Facultății de Medicină din Sibiu, Mihaela Cernuşcă-Miţariu, dr. Viorela Cotârlă, cardiolog pediatru, dr. Livia Ognean, șeful Clinicii de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu au fost prezenți la conferința de la Sibiu.
Chiar în aceste zile, o echipă de medici români și englezi, din Centrul medical Bristol, alături de medicii români au operat la Polisano, pro bono aproximativ 20 de copiii care au malformații congenitale grave și a căror viață a depins  de această intervenție. Operațiile de acest gen sunt susținute financiar de comunitatea de afaceri prin donații oferite Fundației Polisano.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA