Tribuna
Astra film
FOTO: Trei zile la Sibiu cu "We Play - We Learn -We Teach"
Dumitru CHISELIŢĂ
1376 vizualizari
FOTO: Trei zile la Sibiu cu
Între 4 şi 7 iulie, la Sibiu, profesori din România, Turcia, Polonia, Grecia, Italia, Spania şi Portugalia au îmbinat utilul cu plăcutul, dezvoltându-şi aptitudinile de predare, împărţindu-şi experienţa didactică şi, nu în ultimul rând, bucrându-se de atracţiile turistice ce le oferă zona Sibiului, în cadrul proiectului "We Play – We Learn – We Teach" ("Ne jucăm – Învăţăm – Predăm") derulat de Asociaţia Euroeduas şi partenerii săi.

În cadrul proiectului, 48 de profesori îşi vor îmbunătăţi conţinutul şi calitatea actului didactic,  vor avea o precepţie mai bună a personalităţii celor cu care intră în contact şi vor avea ocazia să poarte un dialog inetrcultural cu colegii lor din alte ţări.

Participanţii la proiect îşi vor putea dezvolta abilităţile de comunicare în limba maternă şi vor înţelege necesitatea de a intra în contact cu alte culturi şi de a interacţiona cu ele.
La fel, cursanţii vor fi motivaţi să înveţe şi să apoi să predea folosind metide atractive de educaţie prin folosirea diverselor jocuri, ca metodă de predare a diverselor materii. În plus, ăşi vor dezbolta aptitudinile de folosire a mediului digital şi virtual ca mod de comunicare şi lucru. Nu în ultimul rând, este vorba şi de a intra în contact cu colegii din alte culturi alături de care îşi vor cultiva potenţialul creativ  şi capacitatea de exprimare, de a realiza contacte interculturale pozitive şi constructive, care vor putea fi extinse şi funcţionale şi după finalizarea proiectului.
În timpul activităţilor, au fost folosite tehnici de interacţiune şi de comunicare ca  peer-learning, brain-storming, cooperative learning, acting practice, etc. Au mai fost şi sesiuni de prezentare şi de dezbatere a diferitelor jocuri ale căror procedee au fost folosite ca  metodă de predare. La finalul proiectului participanţii văr primi un certificat de absolvire valabil Europass, ceea ce, spun organizatorii, va ajuta atunci când vor apărea oportunităţi de găsire a unui serviciu în sistemul educaţional.
La Sibiu, proiectul s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană ASTRA  şi Muzeul în Aer Livber din Dumbrava Sibiului.
Proiectul este cofinanţat de programul ERASMUS+ al Uniunii Europene şi este realizat în parteneriat cu Agrupamento de Escolas de Penacova-Portugalia, Centro Provinciale IstruzioneAdulti -Italia, Nihal akcura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Turcia, Stowarzyszenie Pozytywnych Zmian-Polonia, Ekpedeftiria Vassiliadi-Grecia şi
IES Hiponova-Spania. Proiectul a fost conceput, coordonat şi implementat de prof. Mihaela Tetileanu, vicepreşedintele Asociaţiei Euroeduas şi directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 21 Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia