Tribuna
FOTO. "The Washington Post" laudă peisajele din Vâlcea şi ospitalitatea oltenilor: "Valea strălucitoare a Oltului. Rapsodia Română"
Rareș BIŢU
4418 vizualizari
FOTO.

Vâlcea a ieşit bine, chiar bine de tot, într-un articol publicat de "The Washington Post". Prestigioasa publicaţie a lăudat peisajele judeţului Vâlcea, frumuseţea monumentelor istorice, dar şi ospitalitatea localnicilor. Mâncărurile specifice locului şi autenticitatea întâlnită i-au impresionat pe jurnaliştii americani, încântaţi de Valea Oltului şi de Parcul Naţional "Cozia". 

Într-un articol publicat la începutul lui martie și intitulat „Rapsodia română - explorând o destinație nepromovată din Europa de Est”, jurnaliștii americani povestesc călătoria de vis prin Vâlcea, zonă pe care o consideră una din cele mai frumoase din România. Semn că Săpânţa, Colibiţa, Delta, Bucovina, Apusenii ori Cheile Nerei n-au decât să aştepte să le vină rândul. 
Cu toate că au vizitat ţara noastră în toamna anului trecut, abia în urmă cu câteva zile aminitirile americanilor s-au concretizat într-un articol destul de generos cu aprecierile dacă socotim că Valea Oltului e văzută ca o splendoare naturală, cu peisaje care-ţi taie respiraţia. Nu linia dublă cum păţesc şoferii care tranzitează zona fix când Werner vine acasă.  

Jurnaliştii americani au făcut plimbări în Parcul Național Cozia, au vizitat mănăstirile de pe Valea Oltului, s-au bucurat de drumeții pe cărările de munte, unde au văzut animale sălbatice și au privit de la înălțime „valea strălucitoare a Oltului”, așa cum au denumit-o chiar autorii acestui articol. Mâncarea tradiţională cu care s-au întâlnit în cele patru zile petrecute în judeţul Vâlcea, dar şi timpul petrecut în natură şi costurile care li s-au părut mici au fost pe placul gazetarilor americani. 
Articolul vorbeşte şi de Cetatea Poenari, monument istoric din Argeş, Mănăstirea Stănişoara, olăritul de la Horezu, dar şi despre măreţia Transfăgărăşanului ori poluarea produsă de rafinăriile de la Ploieşti. 

 







comentarii
1 comentarii

daca erau localizate fotografiile era si mai bine
marius
13.03.2018 08:48
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA