logo
FITS
FOTO: Spitalul de Urgență Sibiu are farmacie cu circuit închis pentru prepararea soluțiilor citostatice
FOTO: Spitalul de Urgență Sibiu are farmacie cu circuit închis pentru prepararea soluțiilor citostatice

Farmacia cu circuit închis pentru prepararea soluțiilor citostatice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a devenit funcțională săptămâna aceasta, odată cu dotarea cu un aparat performant: un izolator cu presiune negativă Laminar – C – 1,2 pentru prepararea citostaticelor. Valoarea aparatului se ridică la 157.794 lei cu TVA inclus, banii provenind din fondurile proprii ale spitalului.

Demersurile de organizare a punctului farmaceutic au fost implementate ca urmare a prevederilor Anexei 13 punctul B1 din ORDINUL nr. 245/31.03.2017 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2017 şi 2018. Conform acesteia, pentru a putea derula în continuare în cadrul SCJU Sibiu Programul naţional de oncologie - Subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, este necesar ca soluțiile citostatice să fie preparate în cadrul unei farmaciei cu circuit închis a spitalului.

În acest sens, spitalul a amenajat, în acest an, un punct de lucru al farmaciei la parterul clădirii secțiilor clinice medicale si oncologie. Spațiile alocate farmaciei au fost complet renovate și modernizate, valoarea lucrărilor cifrându-se la 92.462,73 lei cu TVA inclus, fonduri asigurate de către Consiliul Județean Sibiu. Renovarea spațiilor a constat în recompartimentări, refacere instalații electrice și sanitare, zugrăveli, montaj covor și tapet PVC, montaj tâmplărie PVC și instalație de climatizare.

“La efectuarea recompartimentărilor s-au realizat lucrări cu respectarea normativelor, care să asigure condițiile pentru derularea activităților specifice unui astfel de punct farmaceutic, din punctul de vedere al circuitelor și siguranței”, a precizat directorul administrativ al SCJU Sibiu, Robert Fotache.

Punctul farmaceutic dispune de: laborator preparare substanțe (unde a fost amplasat izolatorul cu presiune negativă), sală de lucru pentru personal (camera de pregătire), depozit pentru medicamente dotat cu vitrine frigorifice, hol de acces, grup sanitar și spații anexe: vestiar, oficiu. Spațiile au fost dotate cu mobilier în valoare de circa 20.000 lei cu TVA inclus iar depozitul de medicamente cu 5 vitrine frigorifice cu o valoare de 6250 lei, bani din fondurile poprii ale spitalului.

Valoarea totală a investiției în punctul farmaceutic (renovare completă spații, dotare cu mobilier și aparatură s-a ridicat la aproape 280.000 lei.

„Organizarea acestui punct farmaceutic a fost deosebit de importată pentru ca spitalul să deruleze programul național de oncologie și să asigure tratamentul specific bolnavilor cu afecţiuni oncologice cu soluții citostatice. Practic, un astfel de punct farmaceutic nu poate lipsi din cadrul unei instituții sanitare de mărimea și importanța spitalului județean din Sibiu și ne bucurăm pentru că am găsit soluțiile pentru alocarea de spații, pentru modernizarea acestora și dotarea cu ceea ce este necesar astfel încât activitatea să se deruleze în siguranță deplină și bineînțeles soluțiile financiare, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, a declarat managerul SCJU Sibiu, ec. Cornel Benchea

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia