logo
FOTO și VIDEO: #șîeu #RomâniaVreaAutostrăzi a blocat Sibiul
FOTO și VIDEO: #șîeu #RomâniaVreaAutostrăzi a blocat Sibiul

Pe stradă, acasă, în cafenele, în magazine, mii de sibieni s-au oprit din tot ce făceau și au spus #șîeu. Ei s-au alăturat, astfel, zecilor, poate sutelor de mii de români care au protestat în 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute, față de starea precară a infrastructurii rutiere la nivel național.

Campania suceveanului care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova a fost, poate, cea mai mare adunare de români mânați de un ideal: acela de a avea autostrăzi.

Pe toate drumurile din Sibiu au fost coloane de mașini, la ora 15.00, pentru că șoferii s-au oprit pur și simplu din mers. De parcă toți ar fi știut de protest, mulți au ieșit din mașini, iar de claxonat nervos nici nu a fost vorbă.

La 15.15, cu toții și-au continuat drumul de acolo de unde s-au oprit.

În restaurantele și cafenelele din centrul Sibiului, oamenii fie au stat în interior, fără să facă nimic, fie au ieșit afară, purtând în mâini coli pe care au scris #șîeu.

 

În Piața Mare, steaguri #șîeu

 

În centrul orașului, aproximativ 50 de persoane au ieșit la un protest, purtând steaguri ale României, Uniunii Europene, dar și pancarte pe care au scris #șîeu, cerând autostrăzi.

 

DN 1, blocat

 

Drumul Național 1 Sibiu – Brașov a fost „încremenit” timp de 15 minute. Nicio mașină nu s-a mișcat în sensul giratoriu. Fără niciun exercițiu anterior evenimentului, șoferii au spus „STOP”. Zeci de mașini au stat, șoferii au ieșit din mașini și au filmat „statul degeaba”.

La 15.15, destul de greoi, din cauza numărului mare de mașini, circulația s-a reluat.

„Vrem autostrăzi. DN 1 este un calvar. De la Sibiu la Brașov fac foarte mult, iar în weekend este și mai grav. Sunt zone turistice, să vedeți la Comarnic, la Predeal. Stăm în trafic până uităm de noi. #șîeu vreau autostradă”, a spus Ionuț Pietrar, din Brașov.

Prietena lui a ieșit din mașină și a filmat autoturismele care s-au oprit.

„E fantastic să vezi cum s-au oprit, cum s-au gândit toți la același lucru”, a spus tânăra.

FOTO Răzva NEGRU

 

 


comentarii
3 comentarii

Toată lumea se plânge de autostrăzi. De minte nu se plânge nimeni.
Un cititor
16.03.2019 00:24
As fi curios daca venea cineva cu ideia -(- SA MUNCIM 1 ORA in plus pe gratis --pentru binele patriei ) citi erau prezenti???? dar pentru -- PAUZA MARE -- toata lumea -- Boala veche --medicament ? --inca nu sa gasit - poate un nou TETUSA-- Si ne dorim viata de nababi!!
mike
16.03.2019 05:03
Poate e bine, desi ma indoiesc, sa faci o grevisoara de-asta. Numarul destul de insemnat de oameni care au participat pare sa confirme acest lucruCa le-a trebuit apoi mult mai mult sa porneasca(cel putin in trafic), e reversul medaliei si nimeni nu estimeaza costurile proprii...Dar tare ma tem ca "oprirea" aceasta se va reedita tocmai cand e contraindicata:la vot! Iar acea/acele opriri o vor face pe cea de ieri sa fie inutila.Din pacate!
Marius
16.03.2019 06:26
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia