Tribuna
FOTO: Sărbătoare pentru "cuplurile de aur”, la Tălmaciu
Dan FRÂNCU
6303 vizualizari
FOTO: Sărbătoare pentru

Cu emoţii, bucurie şi multă sensibilitate a fost ziua de joi la Tălmaciu, o zi în care Primăria şi Consiliul Local au organizat “Nunta de Aur”, un eveniment aniversar dedicat cuplurilor din oraş ce au împlinit anul acesta cel puţin 50 de ani de căsnicie. Festivitatea a fost organizată la orele amiezii, în frumoasa sală de festivităţi a Casei de Cultură a oraşului Tălmaciu. Pe lângă marea majoritate a cuplurilor sărbătorite (au fost prezente 56 din cele 58 de cupluri înregistrate), la eveniment au participat primarul Nicolae Petru Basarabă, viceprimarul Ion Dacian, consilieri locali, cei doi preoţi parohi din Tălmaciu, angajaţi ai Primăriei Tălmaciu şi diverşi alţi invitaţi.

Festivitatea a debutat cu un cuvânt de bun venit, felicitări şi urări de sănătate, prosperitate şi bunăstare, adresate de primarul Nicolae Petru Basarabă. Tot domnia sa a mulţumit tuturor celor ce au răspuns invitaţiei de a participa la acest eveniment, precum şi celor ce s-au implicat pentru buna organizare a evenimentului.

În continuare, preoţii parohi ortodocşi Ilie Gusan şi Simion Rusu au rostit o rugăciune şi o binecuvântare pentru sănătatea şi împlinirea sărbătoriţilor. Apoi, împreună cu toţi participanţii, s-a spus rugăciunea Tată Nostru şi s-a cântat “La mulţi ani!”.

Festivitatea a continuat cu înmânarea “Diplomei de Statornicie”, alături de felicitările conducerii oraşului, a câte unui trandafir tuturor doamnelor şi a unui premiu simbolic, în sumă de 300 de lei, fiecărui cuplu.

În cinstea sărbătoriţilor, copiii şi tinerii din Ansamblul Folcloric “Datina”, al Casei de Cultură Tălmaciu, au susţinut un program de dansuri şi cântece populare.

Toţi ce prezenţi au primit din partea organizatorilor o mică gustare, băuturi, prăjitură şi cafea.

 

Ar fi bine ca tinerii să se întoarcă la credinţă. Dumnezeu are grijă de noi toţi!”

 

La “Nunta de Aur” organizată în Tălmaciu i-am întâlnit şi pe cei doi membri ai familiei din Tălmăcel, Muntiu, Varvara şi Ion, vechi cititori ai cotidianului Tribuna. I-am rugat să ne spună care sunt sfaturile lor pentru cei mai tineri, aflaţi la început de drum în viaţa de familie, dar şi să-şi exprime părerea lor despre festivitatea la care au participat:

  • “Ar fi bine ca tineretul să se mai întoarcă la credinţă, că parcă aşa de mult s-au depărtat de credinţă. Mai demult, copiii mergeau la biserică… Acum, la noi în sat, doar bătrânii mai merg cu regularitate la biserică, tineretul nu se mai preocupă de această treabă. Să se întoarcă cu faţa către Dumnezeu, că Dumnezeu are grijă de noi toţi! Despre festivitatea de astăzi, nu putem să spunem doar că e ceva foarte frumos, de nedescris. N-am crezut că vom ajunge vârsta asta, să ne putem bucura de cei 51 de ani trăiţi împreună, şi cu rele şi cu bune. Mulţumim lui Dumnezeu şi de bine şi de rău… Ştiu că, mai demult o mai fost organizată o festivitate de acest fel. Probabil că au mai existat unele probleme (la fel ca şi în orice familie!), de nu s-a mai sărbători de mult timp. Acum, că s-a organizat, mulţumim domnului primar, domnului viceprimar, consilierilor, angajaţilor primăriei şi tuturor celor ce s-au implicat în organizare”.

La Tălmaciu, „Nunta de Aur” a fost organizată pentru a doua oară după 1989.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA