logo
FOTO: S-a deschis sezonul de baie la Ocna. Din acest an, şezlongurile şi duşurile cu apă caldă sunt gratuite
Dragoş BAKO
66231 vizualizari
FOTO: S-a deschis sezonul de baie la Ocna. Din acest an, şezlongurile şi duşurile cu apă caldă sunt gratuite

 

Chiar dacă vremea e schimbătoare, iar temperaturile sunt mai mici decât cele obişnuite pentru această perioadă, administratorii Complexului Lacurilor Naturale Sărate de la Ocna Sibiului au decis să deschidă sezonul turistic. Până în 2 iunie, tariful de intrare va fi de doar 10 lei pentru adulţi, copiii de până la 18 ani beneficiind de gratuitate. Tot până la această dată, parcarea în cele două spaţii amenajate va fi gratuită. Consiliul Local Ocna Sibiului, în a cărui subordine se află SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului SA (administratorul complexului turistic) va avea pe ordinea şedinţei din 31 mai un proiect de hotărâre prin care ar putea fi majorate tarifele de intrare. Dacă acest proiect va fi votat de consilierii locali, noile tarife vor fi, începând cu 2 iunie, următoarele: 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru copiii cu vârsta între 10 şi 18 ani şi 5 lei pe zi taxă de parcare. Copiii cu vârsta de până la 10 ani beneficiază în continuare de gratuitate.

 

Şezlonguri şi duşuri cu apă caldă, gratuite

 

Dacă în anii trecuţi pentru un şezlong turiştii plăteau 10 lei pe zi, iar pentru un duş cu apă caldă cumpărau un jeton care costa 2 lei, de acum înainte aceste facilităţi vor fi gratuite. Un calcul simplu arată că, în ciuda scumpirii biletului de intrare de la 15 la 20 de lei, costurile totale au scăzut. Dacă anul trecut un turist plătea 15 lei pentru biletul de intrare, 10 lei pentru şezlong şi 2 lei pentru duşul cu apă caldă, ajungând la o sumă totală de 27 lei, din acest an în preţul de 20 de lei sunt incluse toate aceste costuri.

Primarul oraşului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, spune că „am făcut eforturi pentru reamenajarea zonelor afectate de intemperii şi ne străduim să le oferim turiştilor cele mai bune condiţii. În momentul de faţă dispunem de 1.500 de şezlonguri, dar intenţionăm să suplimentăm numărul acestora, oferindu-le turiştilor condiţii cât mai bune”.

Administratorii Complexului lacurilor sărate vor face vineri o nouă dezinsecţie, după ce s-a mai făcut una în 15 mai, astfel că turiştii nu vor trebui să se teamă de căpuşe.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a ploilor, fenomenul de heliotermie, prin care apa din lacurile sărate de la Ocna Sibiului se încălzeşte încă din a doua jumătate a lunii mai, nu îşi face încă simţite efectele. Totuşi, cei care au avut curajul să facă prima baie din acest an în lacuri spun că apa are o temperatură acceptabilă. „Eu estimez că la suprafaţă apa are vreo 24 de grade, dar la o adâncime de un metru şi jumătate ajunge la vreo 30 de grade”, ne-a spus, ieri, unul dintre cei care s-au încumetat să intre în lacurile sărate.

 

S-a deschis şi Ştrandul

 

Cei care doresc să facă baie la Ştrand, la „Motanu`” o pot face, pentru că şi aici au fost deschise bazinele exterioare. Deocamdată, preţurile sunt cele de anul trecut, adică 20 de lei pentru adulţi, cinci lei pentru copii şi tot cinci lei pentru parcare. Turiştii beneficiază şi aici de şezlonuri şi duşuri cu apă caldă incluse în preţul biletului de intrare. Complexul oferă în continuare şi acces la piscina interioară, la baza de tratament, unde se realizează o gamă variată de proceduri.

FOTO: Răzvan Negru
comentarii
5 comentarii

O idee buna tarif redus dupa ora 17 !
sorin
16.05.2017 15:16
82.137.4.150
Daniela are dreptate, mai ales ca dupa ora 17 e greu de crezut ca mai gasesti sezlonguri libere si apa calda la dus !
Un sibian
16.05.2017 16:29
5.15.122.148
Dupa cum citeam anul trecut in Tribuna, intr-o duminica au fost si 10.000 de turisti la Ocna Sibiului.

Prin urmare despre apa calda de la dusuri - daca se incalzeste solar - atunci nu apuca sa se incalzeasca - daca nu, nu va ajung banii - pentru ca oricum va curge non-stop.

Asta daca presupunem ca ar fi suficiente dusuri - ca sa nu astepti mai mult de 10 min.

Despre sezlonguri - ce sa zic - mai mult de 2500 buc. nu vad unde le amplasati. 1000 buc. in plus le amortizati in 2 duminici full !!!!

Cine pierde si cine castiga ?

P.S. Lacul Randunica e tot inchis ? sau...
Un sibian
16.05.2017 17:20
5.15.122.148
Doar ei cu masini pot ajunge cu trenul a devenit o odisee Te duci,, dar nu sti cand te vei intoarce,,, cand vrea CFR ul.
16.05.2017 22:06
151.226.204.15
La mizeria care este nu se renteaza sa petreci o amiaza,sa speram ca anul acesta va fi mai bine.Preturile de la restaurante sunt extrem de mari in comparatie cu mancarea care lasa de dorit ,cel putin anul trecut.La plaja,stai pe pietre ca nu sunt in stare sa intretina un gazon,cu ce ma incalzeste ca sezlongurile sunt gratis daca tot nu ajung sa stau pe ele,sa lase pretul cum a fost anul trecut(vrei lux , platesti)Corect ar mai fi sa se gandeasca si la oameni nu doar la bani.
Dimineata si seara poate lasa o ora pt aerosol pt copii,gratis,iar dupa ora 17 poate sa scada pret intrarii la jumate,cum s-a putut rezolva ca localnici din Ocna sa intre gratis de ce noua nu ne poate rezolva mici pretentii ce tine de buna-starea vizitatorilor?Nu cerem absurditati,in ritmul din anul trecut vor pierde tot mai multi clienti,deoarece s-au deschis atatea standuri in jurul Sibiului foarte frumoasea si rezonabile la pret.Apreciati omul nu banul
dan
16.05.2017 23:23
5.15.75.81
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia