Tribuna
FOTO: Rețelele de apă, canalizare și epurare din Bogatu Român și Broșteni au trecut în administrarea SC Apă Canal SA
FOTO: Rețelele de apă, canalizare și epurare din Bogatu Român și Broșteni au trecut în administrarea SC Apă Canal SA

Întreaga infrastructură  de alimentare cu apă, canalizare și epurare  din  satele Bogatu Român  și  Broșteni  a trecut în administrarea Operatorului  Regional „Apa Canal” Sibiu S.A. Actul aditional  privind   preluarea si  exploatarea    sistemului de alimentare cu apă   rezultat din  investitiile „Rețea de alimentare cu apă în satele  Bogatu Român si Broșteni” și  „Rețea de canalizare  si  Stație de epurare în satele  Bogatu Român și  Broșteni” a fost  semnat joi, 7 iunie  2018, în cadrul unei  ceremonii  organizate la Primăria  comunei  Păuca.   

La  eveniment au participat primarul comunei  Păuca,  Niculae Dancu,  directorul  general  al  „Apa Canal”  Sibiu S.A., ing.  Vasile Maier, vicepreședintele Consiliului  Județean, Marcel Luca,  directorul  executiv al  Asociației  de  Apă  Sibiu, Adina Bădițoiu,  membrii Consiliului  Local Păuca,   reprezentanți ai firmelor de  consultanță  și  ai constructorilor ce au contribuit  la  realizarea acestor investiții.  

  • „Asistăm la un moment istoric pentru că înființarea  unor  rețele de  distribuție a apei și a unei rețele de canalizare cu stație  de epurare se întamplă  o singură  dată. Pentru noi e o mare bucurie și mândria că am reușit să implementăm aceste două mari  proiecte finanțate prin   Programul  Național de  Dezvoltare  Rurală”,  a  spus  primarul comunei Păuca, Niculae Dancu. 

La rândul său, directorul  general al  „Apă Canal” Sibiu S.A, ing. Vasile Maier, a  explicat  ca în cadrul Proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu și Brașov”, derulat de ”Apă Canal” Sibiu S.A, prin POS Mediu, a fost construită o aducțiune lungă de peste 73 de kilometri ce transportă apă potabilă de la Uzina ”Dumbrava” din Sibiu către 14 localități de pe Valea Secașelor. 

  • „A fost un proiect ambițios, acceptat greu la finanțare. Dar am  reușit să-l  realizăm  cu succes și să fim în măsură să furnizăm  apă potabilă și pentru localitățiile de pe Valea Secaselor, într-o zonă în care apa  potabilă se  găsește mai greu. Am convingerea că toate aceste investiții vor ridica nivelul de sănătate al populației”, a precizat Vasile Maier.

Începand cu anul  2013, în paralel cu realizarea aducțiunii, Primăria Păuca a realizat, cu sprijinul fondurilor europene, rețele de distribuție a apei potabile, canalizare și stație de epurare pentru peste 500 de imobile din Păuca și Presaca. În ultimii doi ani au fost introduse rețele de apă și canalizare și în celelalte două localități aparținătoare, Broșteni și Bogatu Român, astfel încât cei peste 2.000 de locuitori ai comunei să aibă acces la aceste servicii ce conferă siguranță alimentară și niveluri ridicate de civilizație și confort.

Extinderea ariei de operare este o activitate curentă a societății ”Apă Canal” Sibiu, care a devenit al doilea operator regional din România, cu servicii interjudețene încă din anul 2009. Populația aflată în aria de operare a ajuns la aproximativ 270.000 de persoane, pentru care „Apă Canal” realizează importante investiții în infrastructură atât din fonduri proprii cât și cu contribuții din partea Uniunii Europene. Operatorul Regional pregătește în prezent noi investiții în cadrul  Programului Operațional  Infrastructura Mare (POIM), cel mai amplu program investițional, realizat cu  sprijin  european.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA