Tribuna
PNL
FOTO: O fetiță de câteva luni va fi operată de o tumoare gigant la Spitalul European Polisano. Alți copii au fost salvați. Preotul Necula: „Cred că este vremea să ne răsfăţăm copiii”
Laura BUCIU
2785 vizualizari
FOTO: O fetiță de câteva luni va fi operată de o tumoare gigant la Spitalul European Polisano. Alți copii au fost salvați. Preotul Necula: „Cred că este vremea să ne răsfăţăm copiii”

O fetiță care are doar câteva luni de viață va fi operată, sâmbătă, de echipa Spitalului European Polisano, care o va ajuta să aibă o viață normală. Micuța s-a născut cu o tumoare gigant ân zona laterală a gâtulului, care se dezvoltă rapid. Practic, aceasta este atât de mare, încât dublează dimensiunea gâtului.

  • „Este un copilaș de câteva luni cu o tumoare gigant dezvoltată din ramurile arterei carotide care au dus la o dezvoltare anormală a părții laterale a gâtului. Practic este o umflătură foarte mare vasculară, care presupune un risc extraordinar de mare dacă ar fi abordat chirurgical direct și soluția va fi intervențională. Vom emboliza această tumoră. Vasele de sânge vor fi obstrucționate pentru a duce la regresia tumorii. Intervenția va avea loc sâmbătă dimineața și sperăm într-o evoluție favorabilă”, a spus dr. Victor Costache.

Potrivit acestuia, pentru a evita o incizie foarte mare care ar destabiliza foarte mult, vor fi introduse niște dispozitive prin vasele de sânge care vor închide aceste vase, iar prin această intervenție tumoarea se ca restrânge.

  • „Copiii au o capacitate de vindecare extraordinară. Dacă se închide procesul patologic și acești copii, odată ce sunt bine operați, se vindecă foarte repede și devin normali și utili societății”, a mai spus dr. Costache.

O astfel de operație costă, în străinătate, circa 30.000 de euro, bani pe care părinții copilului nu ar fi avut de unde să îi facă rost, fiind vorba de un caz social. Costurile intervenției vor fi suportate de Fundația Polisano, la fel ca și alte intervenții pe care echipa Polisano și medici de renume din străinătate au făcut/o și o fac în continuare, pro bono.

 

Preotul Constantin Necula a venit să se roage pentru copii, în saloane

 

Părintele Constantin Necula a venit, vineri, la Polisano, pentru a se ruga alături de copiii operați și de familiile lor. El le-a transmis tuturor că după mai bine de 20 de ani, mulţi cred că sunt mai deştepţi, mai credincioşi, mai educaţi, decât ceilalţi, ceea ce este fals. Mai mult, preotul a spus că „e vremea să ne răsfățăm copiii”.

  • Există trei domenii în care nu ne facem niciodată concurenţă: în credinţă, în educaţie şi în sănătate. Nu am înţeles asta în ultimii 20 de ani. Credem că suntem unii mai deştepţi decât alţii, unii mai credincioşi decât alţii, unii mai educaţi şi unii mai sănătoşi decât alţii, până când ne doboară boala. Pentru mine, este onorant să văd că nişte oameni s-au pus la dispoziţia copiilor români. Ştiu peste hotare foarte mulţi medici care se pun la dispoziţia copiilor spanioli, francezi, englezi, semn că un copil, în sine, este universal. El are dreptul să fie asistat, vindecat, protejat, acoperit cu dragoste. Cred că este vremea să ne răsfăţăm copiii. Ajunge cât i-am educat, cât i-am stresat cu examenele, noi înşine ca să ajungem la performanţe, suntem oameni stresaţi cu examenele", a spus Constantin Necula.

Potrivit acestuia, „în ultima vreme, la Catedrală, cei mai mulți oameni pomeniți de bine sunt medicii”.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA