logo
FOTO: Ninge ca-n povești. Circulație greoaie pe toate drumurile
Sorana MAIER
2615 vizualizari
FOTO: Ninge ca-n povești. Circulație greoaie pe toate drumurile

Meteorologii prognozeză ninsoare în întreaga zi de miercuri, iar străzile din oraș sunt acoperite constant cu un strat consistent de zăpadă.

Utilajele de deszăpezire acționează permanent de azi noapte, însă ninge fără întrerupere, iar stratul de zăpadă continuă să crească.

Firmele de deszăpezire scot zăpada din parcările de pe principalele artere ale orașului, între care Bulevardul Victoriei, Calea Dumbrăvii sau Mihai Viteazu și o duc în afara orașului.

Circulația în oraș este dificilă din cauza ninsorii, iar șoferii sunt sfătuiți să păstreze distanța față de mașina din față, să folosească frâna de motor și să nu bruscheze mașina.

 

16 utilaje acționează în Sibiu

 

”În prezent, în teren se află 10 autospeciale dotate cu plug și nisiparniță, 3 autobasculante cu lamă, 3 vehicule din care se împrăștie manual material antiderapant și un autogreder dotat cu lamă. Pe lângă acestea, un utilaj acționează în stațiunea Păltiniș”, a transmis miercuri Primăria Sibiu.

Utilajele de deszăpezire vor intra cu prioritate pe drumurile în pantă și rampă și pe arterele principale. După degajarea acestora se va intra și pe străzile secundare. Acțiunea este îngreunată însă de cantitățile importante de zăpadă căzute în ultimele ore, dar și de temperaturile scăzute.

Din data de 6 ianuarie, de la prima ninsoare și până în prezent se estimează că în oraș au fost împrăștiate aproximativ 1200 de tone de material antiderapant.

 

Vremea nu va mai fi atât de rece, dar continuă să ningă

 

Meteorologii sibieni spun că ninsorile vor continua în cursul zilei de miercuri, 11 ianuarie, însă nu vor avea aceeaşi intensitate ca în prima parte a zilei. Şi ăn cursul nopţii va ninge, dar pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, unde va spulbera sau viscoli zăpada. Astăzi temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi -6 grade, iar în timpul nopţii de miercuri spre joi, temperaturile minime se vor încadra între -15 şi -12 grade Celsius.

Mâine, vremea va fi mai rece faţă de norma climatologică. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua, când local va ninge slab. În cursul nopţii de joi spre vineri va ninge slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi -5 grade, iar minimele din noaptea de 12 spre 13 vor fi între -11 şi -7 grade.

© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
© Sebastian Marcovici
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia