Tribuna
FOTO: Multe oficialităţi la inaugurarea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac
Dan FRÂNCU
2437 vizualizari
FOTO: Multe oficialităţi la inaugurarea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac

Luni, la orele prânzului, la Bâlea Lac s-a desfăşurat festivitatea inaugurării oficiale a Hotelului de Gheaţă, moment prin care responsabilii proiectului marchează, an de an, finalizarea tuturor lucrărilor la toate obiectivele ce formează Complexul “Hotel of Ice Bâlea Lac” (Hotelul de Gheaţă, Winter Park, Biserica de Gheaţă, “satelitul” de igluuri).

Printre invitaţii ce au acceptat să urce la peste 2.000 de metri altitudine, în inima Masivului Făgăraş, pentru a participa la acest eveniment inaugural, s-au numărat ambasadorul Republicii Austria în România, ES Isabel Rauscher, Helmuth Duckadam, fostul mare portar al echipei Steaua Bucureşti, câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în anul 1986, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, alţi invitaţi.

Evenimentul inaugural a debutat la frumoasa Biserică de Gheaţă, unde invitaţii au asistat la un scurt moment de rugăciune oficiat de preotul evanghelic Michael Reger (Parohia Evanghelică Cîrţa).

Panglica inaugurală a celui de-al paisprezecelea Hotelul de Gheaţă edificat la Bâlea Lac a fost tăiată de ES Isabel Rauscher, Helmuth Duckadam, sculptorii Eugen Petri, Jiang Chu şi Kevin Roscoe. alături de Arnold Klingeis, managerul Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”.

După consumarea momentului oficial, participanţii la festivitate au fost poftiţi în ineditul hotel, unde fiecare a fost servit cu o cupă de şampanie. Apoi, oaspeţii au putut vizita cele trei obiective construite din gheaţa lacului Bâlea, zăpadă şi apă îngheţată, cel mai impresionaţi de cele văzute fiind oaspeţii aflaţi pentru întâia oară în acest loc sau într-o asemenea “construcţie”.

 

Premieră: simpozion internaţional despre sculptura în gheaţă

 

Evenimentul de luni a cuprins şi deschiderea primul simpozion internaţional despre sculptura în gheaţă organizat în România, reper al programului ce a adus câteva surprize participanţilor. Până în data de 28 februarie, artistul român, originar din Sibiu, Eugen Petri (principalul realizator al sculpturilor şi elementelor decorative din gheaţă ce pot fi admirate la Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile de la Bâlea Lac), împreună cu sculptorii Jiang Chu (China), și Kevin Roscoe (Statele Unite ale Americii), doi artişti foarte cunoscuţi în ţările lor cât şi în străinătate, vor realiza diverse lucrări în gheaţă, inspirate din “Frozen Love”, tema proiectului din acest sezon. Astfel, în această perioadă, studenţi şi diverşi artişti sau oameni simpli pasionaţi de artă, vor putea afla parte din tainele acestei ramuri a sculpturii, vor participa la ateliere de lucru sau îşi vor se vor perfecţiona această îndeletnicire.

 

“Eroul de la Sevilia” – imaginea Hotelului de Gheaţă

 

Dacă pentru Helmuth Duckadam, “eroul de la Sevilia”, a fost pentru a treia oară când a participat la un eveniment desfăşurat la Hotelul de Gheaţă (pentru acest sezon, fostul mare sportiv a fost de acord să fie imaginea obiectivului), ES Isabel Rauscher s-a aflat pentru întâia oară la Bâlea Lac, iar impresia lăsată de locul, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi oamenii de aici, a fost una extraordinar de frumoasă. “Am auzit despre acest loc, despre ceea ce se întâmplă aici, dar trebuie să ajungi la faţa locului pentru a avea o imagine corectă despre amploarea efortului depus în scopul realizării acestor lucruri. Locul acesta este fantastic, aceste construcţii inedite sunt cu adevărat extraordinare, foarte frumoase, iar oamenii întâlniţi aici sunt extreme de prietenoşi, binevoitori, calzi…”, a spus diplomatul austriac.

 

Obiective unice în această parte a Europei

 

Proiectul de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac” este cunoscut în întreaga lume, anual câteva mii de turişti, din diverse ţări ale globului, alegând ineditul hotel din Masivul Făgăraş pentru petrecerea concediului sau vacaţei.

Hotelul de Gheaţă şi Biserica de Gheaţă construite la Bâlea Lac sunt obiectiv unice în partea de sud – est a Europei.

Construcţiile de gheaţă ce compun Complexul “Hotel of Ice Bâlea Lac” sunt amplasate în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac, iar Winter Park-ul este amenazat în vecinătatea Cabanei Bâlea Lac şi pe suprafaţa îngheţată a lacului Bâlea.

În acest sezon, Hotelul de Gheaţă are 12 camere duble, alte patru camere fiind disponibile în igluuri.

În holul principal al Hotelului de Gheaţă funcţionează Ice Restaurant “ Ferdinand I al României”.

Tema Proiectului de Marketing Turistic din acest sezon este “Frozen Love”, deţinătorii dorind să promoveze dragostea şi pasiunea pentru natură, aer curat, drumeţie montană şi Masivul Făgăraş în timpul anotimpului rece.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA