logo
FOTO: Mitropolitul Ardealului a încredinţat Parohia Ortodoxă Arpaşu de Sus unui nou paroh
Dan FRÂNCU
4268 vizualizari
FOTO: Mitropolitul Ardealului a încredinţat Parohia Ortodoxă Arpaşu de Sus unui nou paroh

Începând de duminică, 11 februarie, Marius Vasile Dobrin, fostul paroh din satul Ludişor (comuna Voila, judeţul Braşov), este preotul paroh al Parohiei Arpaşu de Sus (Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”). Preotul a ajuns la noua sa parohie prin transfer, înlocuindu-l aici pe cel ce a păstorit enoriaşii timp de 28 de ani, pr. Lucian Bunea, proaspăt pensionar.

Evenimentul a fost primit cu mare bucurie de credincioşii ortodocşi din Arpaşu de Sus, ce au umplut până la refuz frumosul lăcaş de cult. Mulţi participanţi au fost îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale. Cum era şi normal, de la eveniment nu a lipsit primarul comunei Arpaşu de Jos, Constantin Văcariu, dar nici alţi invitaţi importanţi, diverse personalităţi locale, fii ai satului stabiliţi acum pe alte meleaguri, etc.

Pentru a da importanţa cuvenită unei asemenea instalări, duminică, în satul de la poalele Masivului Făgăraş a sosit Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscopul Sibiului, ÎPS Laurenţiu Streza. Înaltul ierarh, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din rândul cărora nu a lipsit protopopul Avrigului, pr. Vasile Gafton, a oficiat Sfânta Liturghie, după care l-a prezentat pe noul paroh.

Spre finalul ceremoniei, ÎPS Laurenţiu a dăruit preotului Sfânta Evanghelie, crucea şi cheia lăcaşului de cult, simbolurile pastoraţiei, încurajându-l să continue lucrarea duhovnicească şi filantropică din această parohie.

Pentru Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, aceasta a fost cea dintâi oficiere a Sfintei Liturghii la biserica din Arpaşu de Sus. Ierarhul s-a simţit bine în mijlocul localnicilor şi a ţinut să-şi arate, încă o dată, încântarea pentru frumoasa pictură interioară, recent refăcută, ce împodobeşte lăcaşul de cult istoric (pictura originală aparţine fraţilor Grecu, pictori de biserici renumiţi pentru adevăratele opera de artă realizate în multe dintre bisericile zonei), dar şi pentru frumoasa “podoabă” adusă bisericii de oamenii prezenţi îmbrăcaţi în costumele tradiţionale ale zonei. “Mulţumim bunului Dumnezeu pentru astfel de credincioşi, care ţin credinţa neclintită, aşa cum stau şi munţii din apropiere. Credinţa ortodoxă şi dragostea lor faţă de biserică este pilduitoare pentru toţi.”, a spus, pentru Trinitas TV, ÎPS Laurenţiu Streza.

La slujbă a fost prezent şi fostul paroh, pr. Lucian Bunea, care, la final, a mulţumit credincioşilor pentru sprijinul şi colaborarea de care au dat dovadă în cele aproape trei decenii cât domnia sa a fost la Arpaşu de Sus şi a urat înlocuitorului său succes în activitate.

Emoţionat de moment, pr. Marius Vasile Dobrin a declarat la finalul festiviăţii: “Mulţumim bunului Dumnezeu că am ajuns această sfântă zi, ca să împlinim lucrarea. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască sănătate, ca să împlinim tot ceea ce este de folos bisericii, neamului şi credinţei străbune”.

În încheierea festivităţii, Corul de Femei al Parohiei Arpaşu de Sus a oferit celor prezenţi un program de pricesne.


comentarii
1 comentarii

Axion!
Gh.Serbu
12.02.2018 22:32
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia