Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
FOTO: Mașina Poliției, cu girofar, pe contrasens, la Școala 5, pe Zaharia Boiu. IPJ a transmis că se verifica o persoană suspectă - ACTUALIZARE
FOTO: Mașina Poliției, cu girofar, pe contrasens, la Școala 5, pe Zaharia Boiu. IPJ a transmis că se verifica o persoană suspectă - ACTUALIZARE
© INFO TRAFIC jud. SIBIU / facebook.com

ACTUALIZARE: Poziția Poliției Sibiu

După ce Poliția Sibiu a analizat imaginile postate pe facebook, a anunțat că echipajul era în misiune, pentru a verifica o persoană suspectă aflată în zona școlii și că nu a fost pusă în pericol siguranța rutieră.

  • „La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii la care se face referire se aflau într-o misiune, ordonată de comanda Poliției Municipiului Sibiu, cu privire la coordonarea și monitorizarea polițiștilor care asigură ordinea și siguranța publică în zona unităților de învățământ din municipiul Sibiu. Deplasarea echipajului a avut caracter urgent în vederea verificării unei persoane suspecte aflate în zona școlii și nu a pus în pericol siguranța rutieră. În acest context, reamintim prevederile articolului 61, aliniatul 2 din O.U.G. nr. 195/2002 R, conform căruia  conducătorii autovehiculelor aparținând instituțiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) si b) din aceeași ordonanță (poliție, jandarmerie, politie de frontiera, Agenția Națională de Administrare Fiscală, serviciul de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unitățile speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrația Națională a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulație, cu excepția celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau in misiuni care au caracter de urgență”, arată Poliția Sibiu.

Referitor la informația privind faptul că agenta de poliție ar fi folosit autospeciala de serviciu pentru a-și transporta copilul la școală, Poliția Sibiu a transmis că acest aspect nu se confirmă.

  • „Apreciem vigilența cetățenilor privind prezența echipajelor de poliție în traficul rutier (auto sau pedestru), dar nu apreciem supozițiile lipsite de un temei real, nefondate, menite să aducă un prejudiciu de imagine instituției poliției, de al cărei sprijin beneficiază orice cetățean”, a mai transmis Poliția Sibiu.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Zona Școlii nr. 5, Regina Maria, este una dintre cele mai aglomerate din Sibiu, mai ales dimineața, din cauza faptului că foarte mulți părinți vin cu mașina să își aducă la școală copiii. Dar dacă unii lasă autoturismele la distanță și își duc copiii pe jos până la poartă sau opresc în fața școlii, pentru ca cel mic să coboare, altfel se întâmplă lucrurile dacă mașina are girofar.

S-a întâmplat joi dimineața, când, o mașină a Poliției Sibiu a venit pe contrasens, de pe strada Doctor Stâncă, cu girofarul pornit, doar pentru a lua o polițistă care tocmai își lăsase copilul la școală.

Imagini cu autospeciala Poliției care pare a fi în misiune au fost postate pe facebook de un cetățean nemulțumit de felul în care a procedat șoferul mașinii.

„MAI 39937 - Mulțumim că veniți pe interzis cu girofarul pornit doar ca să vă ridicați colega ce a lăsat copilul la școală!! Strada Doctor Ștefan Stâncă cu Strada Zaharia Boiu!”, a scris cetățeanul.

În acest caz, reprezentanții Poliției Sibiu fac o anchetă.

 

© INFO TRAFIC jud. SIBIU / facebook.com
© INFO TRAFIC jud. SIBIU / facebook.com


comentarii
3 comentarii

dar oare la politie a ajuns articolul? se mandresc cu colegul lor?
cetatean
18.10.2018 09:45
Marire la amandoi
Tudorel T.
18.10.2018 10:20
Persoana suspecta era colega lor ce avea nevoie de un taxi? Ce declaratie penibila
Dan
18.10.2018 10:57
Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia