Tribuna
FOTO: Investigații complexe gratuite pentru pacienții secției Oftalmologie a Spitalului Județean Sibiu
FOTO: Investigații complexe gratuite pentru pacienții secției Oftalmologie a Spitalului Județean Sibiu

Secția de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu oferă o gamă complexă de servicii oftalmologice de diagnosticare și tratament, realizate de medici cu experiență și cu ajutorul tehnicilor moderne. Prin urmare pacienții asigurați pot benefica gratuit de numeroase examinări.

Astfel, potrivit reprezentanților Spitalului, Secția Oftalmologie a unității medicale are tomograf  în coerență optică – OCT.

  • “Aparatul este utilizat pentru examinarea tomografică a retinei, a nervului optic, a corneei și a unghiului irido-cornean, util in diagnosticarea precoce și monitorizarea pacienților cu degenerescenta maculară legată de vârsta, retinopatie diabetică, glaucom etc. Spre exemplu, pacienții cu retinopatie diabetică pot beneficia de investigații (OCT) și tratament de specialitate (fotocoagulare laser). De asemenea, urmărirea pacienților cu degenerescență maculară legată de vârstă se poate efectua cu ajutorul OCT-ului de care dispune secția oftalmologie”, explică medicii oftalmologi.

De asemenea, există un biometru, utilizat pentru determinarea dioptriei cristalinului artificial care urmează  a fi implantat in cadrul intervențiilor chirurgicale pentru cataractă, există și câmp vizual - perimetrie computerizată – utilizat pentru diagnosticarea si urmărirea pacienților cu glaucom si alte afecțiuni ale retinei și nervului optic; dar și ecograf, care permite examinarea ultrasonică a globului ocular si orbitei (modul A si B).

În dotarea secției mai sunt un biomicroscop cu aplanotonometru Goldmann; tonometru I-Care; oftalmoscop indirect; fundus camera, acesta din urmă utilizat pentru fotografia și angiofluorografia fundului de ochi.

  • „Pacienții cu glaucom beneficiază de consultații gratuite complete incluzând atât câmpul vizual, tonometria, gonioscopie, cât și OCT de nerv optic și maculă”, precizează oftalmologii SCJU Sibiu.

În dotarea secției există și Laser-Iridex 577nm Yellow.

  • „Acest aparat de înaltă performanță, cu undă laser continuă, dar și varianta ultramodernă, cu undă laser micropulsată pentru afecțiuni vasculare ale retinei, se adresează în principal retinopatiei diabetice, obstrucțiilor venoase retiniene, unor forme clinice de corioretinopatie seroasă centrală și anumitor forme de glaucom”, explică medicii.

În cadrul secției funcționează și un bloc operator modern, dotat cu microscoape operatorii cu dublu post  (Zeiss, Haag-Streit).

  • „Intervențiile chirurgicale se adresează in principal pacienților cu cataractă, în vederea facoemulsificării cristalinului cu implant de cristalin artificial foldabil, dar și celor cu pterigion, tumori conjunctivale, afecțiuni ale pleoapelor și nu in ultimul rând celor cu urgențe chirurgicale oftalmologice”, au mai declarat oftalmologii spitalului județean.

De investigațiile complexe disponibile gratuit în cadrul secției, beneficiază pacienții asigurați, care în urma unui bilet de trimitere de la medicul de familiei au fost consultați în Ambulatoriu (Policlinică) și au primit recomandare de internare, fie în regim de spitalizare de zi, fie în regim de spitalizare continuă. De asemenea, de aceste investigații beneficiază toate urgențele medicale oftalmologice.

În cadrul Secției Clinice Oftalmologie, își desfășoară activitatea patru medici primari si doi medici specialiști. În secție se tratează patologie medicală oftalmologică, patologia chirurgicală de anexe și pol anterior (chirurgia pleoapelor, strabismului, cristalinului prin facoemulsificare, conjunctivei), prin tehnici chirurgicale moderne.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA