Tribuna
FOTO: Echipa de neurochirurgi de la Sibiu s-a mărit și abordează toată patologia. Pacient: „În afară de faptul că sunt profesioniști, au calități umane extraordinare”
Laura BUCIU
11528 vizualizari
FOTO: Echipa de neurochirurgi de la Sibiu s-a mărit și abordează toată patologia. Pacient: „În afară de faptul că sunt profesioniști, au calități umane extraordinare”
Echipa de medici neurochirurgi de la Sibiu © Răzvan NEGRU

Ani de zile, Neurochirurgia a funcționat cu doar doi medici, iar de curând echipa s-a mărit. Neurochirurgii Liliana Boca și Vicențiu Săceleanu – șeful secției au colegi noi: dr. Vladimir Roșca și încă cinci rezidenți din anii 3, 2 și 1. Echipa e ajutată de dr. Cătălin Preoteasa, de la Râmnicu Vâlcea, care vine la Sibiu, dar și de medicul Chereches Tamas, rezident în ultimul an la Târgu Mureș.

Mărirea echipei, dar și faptul că se operează aproape non-stop la Neurochirurgia Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a adus, de la sine și rezultate. Într-un an, intervențile chirurgicale aproape s-au dublat: de la 570, la 915. Peste 1.650 de pacienți au fost tratați în secție. Totul este atent supervizat de medicul șef de secție, dr. Vicențiu Săceleanu, care pare să fie în clinică aproape tot timpul. Sau așa percep pacienții situația. Cert este că rar un medic este atât de bine privit de pacienți.

  • „Am venit la Sibiu cu hernie de disc lombară, boala secolului. Am venit pentru că aici sunt medici care își fac meseria cu profesionalism și îndeplinesc toate eforturile să ne facă bine. Sunt foarte mulțumit. Aveam dureri de trei luni și jumătate. Am avut o recomandare de la medicul meu de familie din Râmnicu-Vâlcea care mi-a spus să vin la doctorul Săceleanu, că e un profesionist în neurochirurgie și operații pe coloană.  Am venit acum o săptămână la control și mi-a spus să fac operație, pentru că altă posibilitate nu am. Am acceptat, m-a operat și acum sunt bine, m-am ridicat și sunt foarte bine”, spune Ștefan Damian Doru.

Tânărul are doar cuvinte de laudă pentru tot personalul din Neurochirurgie.

  • „Tot ce presupune cadre medicale, doamnele asistente, brancardieri, infirmiere, dar mai ales medicii sunt niște oameni profesioniști, cărora le e drag să ajute pacienții”, a mai spus Ștefan Damian Doru.

 

Cadru militar: „Cine merită, merită! Jos pălăria!”

 

Claudiu Bădoi povestește despre momentul în care a ajuns la Sibiu cu multă emoție și durere. Este cadru militar și avea dureri care îl obligau să meargă aplecat, aproape într-un picior. Cu aceste dureri spune că a mers la București, dar aici i s-a spus să revină cu altă ocazie. A sunat la spitalul din Sibiu și a vorbit direct cu doctorul Vicențiu Săceleanu, care i-a spus că îl așteaptă să îl vadă. Nu a crezut, dar s-a agățat de speranță, a pornit la drum și a venit la Sibiu.

  • „Am fost trimis de medicul meu de familie la Spitalul Militar din București. Faptul că eu de la București am sunat aici și acest medic a răspuns la telefon și a zis să mă urc în mașină și să vin că mă așteaptă să mă vadă, pentru mine a contat extraordinar de mult. Am venit cu dureri groaznice. Cum am venit și m-a văzut mi-a spus că vrea să mă ajute. Am făcut RMN de urgență și de acolo vă pot spune că până în ziua de azi am fost tratați cu profesionalism desăvârșit. Nu fabulez, nu spun prostii. În afară de faptul că sunt profesioniști, au calități umane extraordinare toți de aici. După fiecare operație, dr. Săceleanu vine să ne vadă, vine la pensat. Cine merită, merită! Jos pălăria. Omul care conduce echipa a și format-o să fie ca el. Așa ar trebui să fie peste tot, dar din păcate nu este. Eu sunt foarte încântat, am avut uși închise dar pe asta am găsit-o deschisă larg”, a spus Claudiu Bădoi.

După ce a fost operat, s-a ridicat în scurt timp și se simte bine. Spune că va recomanda Sibiul și echipa de neurochirurgi oricui are nevoie de medici care sunt „în primul rând, oameni”.

  • „O să recomand cu mare încredere să vină aici. Să suni de la București un medic și să îți spună să vii că te așteaptă, și când am ajuns chiar ne-a așteptat, e pentru mine, doctorul doctorilor, cel mai important. Pentru mine a contat extraordinar de mult, când fusesem amânat deși abia mai mergeam”, a mai spus pacientul.

 

De la medic, la medic

 

Pe holurile de la Neurochirurgie este și psihoterapeutul Adina Cârjă. Mama ei tocmai a fost operată din cauza unei tumori cerebrale cu localizare complicată. Femeia se simte bine după operație și nu are deficite motorii.

  • „Este un bun management și o echipă sudată aici la Neurchirurgie, respectă protocoalele, vizitele aparținătorilor, protocoalele de curățenie, programul operator, de tratament. Pacienții simt asta, este o înțelegere empatică. Pacientul se simt în siguranță. Se face și psiho-terapie, e nevoie, toată lumea e deschisă și am simțit asta. Mama a fost operată cu succes de o tomoră cerebrală localizată complicat, intens vascularizată, occipitală stânga. Acum e bine, nu are niciun deficit neurologic”, a spus Adina Cârja.

 

 


comentarii
3 comentarii

Felicitări !!!
Dorin
24.01.2019 09:53
Oare va fi chiar asa?Bine ar fi!
LAE
24.01.2019 11:32
felicitarii !Cat mai multe succese!
ileana
24.01.2019 14:14
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia