logo
FOTO: Deszăpezire pe Transalpina, în plină vară
FOTO: Deszăpezire pe Transalpina, în plină vară

Pe Transalpina, în judeţul Gorj, a căzut grindină şi lapoviţă, duminică, iar drumarii au intervenit cu clorură de calciu pentru a evita formarea gheţuşului, scrie Mediafax. Şoferii care nu au maşinile echipate de iarnă sunt sfătuiţi să aştepte până când echipajele de deszăpezire vor curăţa carosabilul de zăpadă.

Strat subţire de omăt s-a aşternut pe DN 67 C, Transalpina, în zona Rânca. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au declarat, duminică, pentru Mediafax, că se intervine cu clorură de calciu pentru evitarea formării gheţii pe carosabil.

  • „Din cauza schimbării bruşte a temperaturii, sub 4 grade Celsius, pe DN 67 C, Transalpina, între kilometri 34-37, s-au înregistrat căderi de grindină şi lapoviţă. Angajaţii Districtului Rânca au intervenit cu clorură de calciu pentru a evita formarea gheţuşului pe drum. Sfătuim conducătorii auto surprinşi cu autovehiculele neechipate de iarnă să rămână opriţi pe marginea părţii carosabile până când condiţiile meteo permit reluarea călătoriei”, a declarat Cristi Tudor, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu.

Acesta a mai spus că în zonă a căzut grindină abundent, „încât se făcuse de aproape 10 centimetri pe drum”.

  • „Am fost nevoiţi să dăm cu clorură, ca iarna. Nu a mai fost nevoie să dăm cu lama. Jandarmii montani ne-au anunţat imediat, erau în patrulare”, a mai spus şeful SDN Târgu-Jiu.

FOTO: www.mediafax.ro
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia