Tribuna
FOTO: Carne depozitată lângă toaletă și ouă expirate, găsite de polițiști și inspectorii DSVSA în piețele din Sibiu și Mediaș
FOTO: Carne depozitată lângă toaletă și ouă expirate, găsite de polițiști și inspectorii DSVSA în piețele din Sibiu și Mediaș

În perioada 15 – 25 aprilie, polițiștii sibieni împreună cu reprezentanții DSVSA Sibiu au desfășurat acțiuni pe linia combaterii evaziunii fiscale și protejării siguranței alimentare a cetățenilor.

Controalele au vizat legalitatea activităților comerciale, respectarea normelor igieno-sanitare de către comercianți, dar și protejarea bugetului consolidat al statului.

Au fost constatate numeroase nereguli în activitatea comercianților din județ, de la depozitarea cărnii în locuri improprii, chiar în toalete, la lipsa etichetării cu preț a produselor vândute, neeliberarea bonului fiscal până la comercializarea de carne, produse din carne și ouă expirate sau comercializarea de produse contrafăcute.

Un numpăr de 33 de persoane fizice sau firme au primit sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 de lei și s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse contrafăcute.

De asemenea, au fost confiscate 660 de kilograme de carne de porc, miel și pui, 310 ouă, 50 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și suma de 1.867 de lei.

Acțiunile s-au derulat în întreg județul Sibiu, cu precădere în piețele agroalimentare din municipiile Sibiu și Mediaș.

Pentru menținerea siguranței alimentare a cetățenilor și prevenirea evaziunii fiscale, polițiștii amintesc principalele aspecte de care trebuie să țină cont sibienii atunci când fac cumpărături.

„Acordați o mare atenţie modului în care comercianţii (agenţi economici sau persoane fizice) îşi desfăşoară activităţile, faceţi cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi carne şi produse din carne, asiguraţi-vă că produsele sunt avizate sanitar – veterinar, sunt însoţite de etichetări şi inscripţionări corespunzătoare legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea. Nu ezitaţi în a verifica aspectul (culoare, miros) cărnii şi produselor din carne şi refuzaţi primirea acestor produse dacă aveţi orice îndoieli privind provenienţa”, au transmis reprezentanții Poliției Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia