logo
FOTO: Arme letale, craniu de urs și trofee de cerb și căprior, dar și carne de vânat, găsite în casa unui bărbat din Dumbrăveni. A fost arestat
FOTO: Arme letale, craniu de urs și trofee de cerb și căprior, dar și carne de vânat, găsite în casa unui bărbat din Dumbrăveni. A fost arestat
© facebok.com

Poliţiştii din Mureş, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au reţinut 3 persoane care ar fi comis, în perioada septembrie 2017 - ianuarie 2018 mai multe infracţiuni de braconaj cinegetic. Astfel, în 15 februarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 9 percheziții, în judeţele Mureş şi Sibiu.

Perchezițiile au fost efectuate la locuinţele a 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a comercializa astfel de produse.

În urma perchezițiilor, au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o arma letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb şi căprior, carne de vânat, 9 cuțite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale, al celor de investigare a criminalităţii economice, precum și al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale atât din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş cât şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 120.000 euro.

În urma administrării probatoriului, trei persoane au fost reținute și propuse pentru arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara. Sorin Iosipescu, din Dumbrăveni, județul Sibiu, a fost arestat preventiv începând cu data de 16 februarie şi până la data de 17 martie inclusiv.

Potrivit instanței, s-a decis arestarea preventivă pentru „Iosipescu Cristian Sorin, pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă letală fără drept (...), respectiv vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale şi tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic”.

Pe pagina de facebook a vânătorului sunt fotografii din timpul partidelor de vânătoare. Imaginile sunt cu puternic impact emoțional, fiind poze cu animale împușcate.

© Poliția Română
© Poliția Română
© facebok.com
© facebook.com


comentarii
1 comentarii

vanatorii...o "specie" aparte...inca descopera limbajul articulat...totusi cu arma in mana sunt cei mai viteji...
un cetatean
20.02.2018 14:38
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia