logo
FOTO: Aproximativ 30 de magistrați au protestat în fața Judecătoriei Sibiu
FOTO: Aproximativ 30 de magistrați au protestat în fața Judecătoriei Sibiu
© Răzvan NEGRU

Aproximativ 30 de magistrați – judecători din cadrul Judecătoriei Sibiu și procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu – au protestat, vineri, în fața instituțiilor față de schimbările aduse legilor justiției, aduse prin Ordonanță de Urgență a Guvernului. Magistrații sunt de părere că modificările nu au fost transparente și nu aduc beneficii actului de justiție.

„Protestul nostru este o formă de a ne manifesta nemulțumirile care există în rândul magistraților cu privire atât la modul în care se legiferează în domeniul justiției, cât și cu privire la efectele pe care modificările aduse legilor justiției le produc în sistemul justițiar. Anul trecut au fost adoptate legile justiției, au fost modificări ale acestor legi în Parlament fără să țină cont, din păcate, de observațiile formulate de marea majoritate a magistraților prin adunări generale. De atunci au mai fost modificări, ultima modificare adusă prin OUG de anul acesta, care, în opinia noastră a fost adoptată într-o manieră lipsită de transparență, în condițiile în care, pe de o parte textul acesteia nu a fost adus la cunoștință magistraților și nu a fost solicitată opinia lor cu privire la aceste modificări. Textul a fost transmis CSM cu nici o zi înainte de a fi adoptat în Guvern pe o listă suplimentară și, de asemenea, textul ei nu a fost cunoscut cu exactitate decât după ce a fost publicat în Monitorul Oficial. Pe de altă parte credem că efectele pe care le produce această OUG nu sunt benefice sistemului judiciar și independenței magistraților. Mă refer aici la Secția de Investigare a Infracțiunilor comise de Magistrați, care primește atribuții suplimentare și care, practic, este scoasă de sub autoritatea Ministerului Public, devenind o instituție oarecum independentă și mai apropiată politicului decât sistemului judiciar. Se crează, în opinia noastră, premisele ca această secție să devină un instrument de presiune și de control asupra magistraților, cu efecte care zicem noi, se răsfrâng nu numai asupra noastră, ci și asupra întregii societăți. De asemenea, se crează premisele ca la nivelul parchetelor, spre exemplu Parchetul General sau DNA, să existe blocaje din punct de vedere instituțional pentru că delegările în funcții sunt limitate în timp”, a spus judecătorul Florin Zereș.

Mgistrații au stat în fața Judecătoriei Sibiu aproximativ 20 de minute, purtând în mâini coli pe care au scris mesaje precum: „Respect Constituția”, „Independență magistraților”, „Justiție independentă”, „Separația puterilor în stat”, „Stat de drept”.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
9 comentarii

am inteles ce vor: sa nu-i intrebe nimeni ce fac, salarii babane si raspundere 0
ok
22.02.2019 15:08
@ ok - decât sa vorbești prostii, de ce nu te-ai făcut magistrat dacă îți place asa mult?
Alesb
22.02.2019 16:33
pentru un fan psd nu e normal decat exemplul conducatorilor: hoti, analfabeti si mincinosi dar cu tupeu cat china.
si dupa ei potopul.
lasa-l pe asistatul psd care comenteaza aiurea
22.02.2019 18:08
De ce nu-mi luati commentariul?
mike
22.02.2019 18:57
Domnilor de la tribuna -- Va e frica cumva de magistrati -- pentru dei ce fac binele legea e nula -- deci ??
mike
22.02.2019 18:59
Pentru cei -Onesti- jos cu palaria dar pentru cei --aroganti in fata omului de rind si girboviti in fata politicului --shame on them -- sa le fie rusine-- -- Sa iesiti in strada domnilor pentru -NORMALITATE - in Romania -- pentru a respecta pe cei ce va platesc salarii nesimtite si sa condamnati pe rau facatori-- adica sa respectati legea in primul rind --voi-- ca sa fiti exemple OK.?
mike
22.02.2019 19:04
Sa va fereasca Dumnezeu sa ajungeti la mana justitiei romane ca va face praf.. Practica neunitara, decizii aberante, influente etc.....Raspundere zero. Orice om care munceste are si o raspundere daca greseste. Magistratii nu au. Si nu e normal. Sa le fie frica! Sa invete sa respecte legea si cetateanul. Voi cei care nu ati avut de-a face cu justitia romaneasca nu stiti ce vorbiti.
Justitiabilul
22.02.2019 20:12
sinteti in stare de ceva?
ACASA SI LA BAIE! bugetari milionari in euro pe banii nostrii ai contribuabililor!RUSSSSINICA
ardeo
23.02.2019 11:39
se apropie funia de par pentru daddy ?
pai el de unde si-a luat mosie cu plaja si teren de tenis in brazilia ?
te pomeni ca din salariul de la stat ca si mazare ?

ne-am saturat de placa pe care o tot repeti la infinit: aialalti sunt de vina, rezistentii, presedintele, soros, multinationalele, toti cei care nu accepta sa fie furati pe fata si mintiti sunt tintele propagandei din kiseleff.
chiar si firea dupa ce s-a certat cu dragnea pe ciolan a recunoscut metodele: postaci mincinosi ca tine, servicii de urmarire "paralele" cu cele ale statului, denigrare, promisiuni pentru cei care fac sluj, etc.

din pacate pentru voi nu mai tine !
psd e pe drumul cel scurt catre lada de gunoi a istoriei.
VANT DIN PUPA !!!
care-i problema ardeo papagal psd ?
23.02.2019 15:24
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia