Tribuna
FOTO: Aproape 50 de permise, reținute de polițiști în weekend, la Sibiu
FOTO: Aproape 50 de permise, reținute de polițiști în weekend, la Sibiu

Aproape 50 de permise au fost reținute, în weekend, de polițiștii rutieri. Potrivit IPJ Sibiu, în perioada 2 – 4 februarie au avut loc acțiuni ample de impunere a legalității în domeniul circulației autovehiculelor pe drumurile publice, astfel că au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 46 de permise de conducere.

  • „Cele mai multe permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto care au depășit neregulamentar (15), alți 7 au fost depistați sub influența alcoolului, 6 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 3 nu au respectat semnificația culorii roșu a semaforului, 2 au condus cu viteză peste limita legală, câte unul a circulat pe sensul opus și nu au acordat prioritate autovehiculelor, alți 11 șoferi având dreptul de a conduce suspendat  pentru alte abateri (infracțiuni sau neprezentare în termen de 24 de ore în vederea soluționării unor evenimente rutiere soldate cu pagube materiale)”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

În urma acestor activități au fost aplicate 297 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 62.000 de lei.

 

Mai mulți șoferi beți pe străzile Sibiului

 

Vineri, în jurul orei 13.00, pe raza localității Nocrich, polițiștii au oprit pentru verificări un ansamblu auto format din autoutilitară și remorcă, ansamblu condus de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, domiciliat în localitatea Târnava. La verificarea legalității ansamblului auto, s-a stabilit că remorca este neînmatriculată, iar plăcuțele aplicate aparțin unei alte remorci. Prin urmare, pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tractare a unei remorci neînregistrate sau neînmatriculate, respectiv tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita.

Tot vineri, în jurul orei 21.30, pe Bulevardul G-ral Vasile Milea din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un conducător auto în vârstă de 35 de ani, sibian. Rezultatul testării a fost de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele șoferului întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Zece minute mai târziu, în jurul orei 21,40, pe raza localității Daia, polițiștii au identificat alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 28 de ani, al cărui rezultat la testarea alcoolscpică a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Sâmbătă, în data de 3 februarie, în jurul orei 14.00, în localitatea Brădeni, polițiștii au identificat și oprit în trafic o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în județul Maramureș. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit că cel aflat la volan nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a șoferului, rezultatul a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Agnita.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17,00, în localitatea Avrig, un localnic în vârstă de 41 de ani a condus un autoturism pe strada Cloșca, iar la intersecția cu strada Sașilor nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. La testarea alcoolscopică a șoferului vinovat de producerea tamponării, rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul s-a ales cu dosar penal, fiind cerectat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Sibiu.

Duminică, în jurul orei 00,15, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit în trafic un sibian în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe strada Andrei Șaguna. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă al nivelul Biroului Rutier Sibiu.

De asemenea, duminică dimineața, în jurul orei 10.00, în localitatea Avrig, pe strada Mihai Viteazu, a fost depistat un localnic în vârstă de 51 de ani, aflat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce. Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Cercetările continuă la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Sibiu.

Tot duminică, în jurul orei 22.30, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, a fost depistat un alt șofer aflat sb influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 33 de ani al cărui rezultat pe etilotest a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Cercetările continuă al nivelul Biroului Rutier Sibiu.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA